PLANETA ZATEČENA OVIM PODATKOM! Ovo što je Novak upravo uradio NIJE uspeo NIKO NIKADA u istoriji!

Planeta je ostala zatečena kada je čula novi rekord koji je postavio najbolji teniser sveta.

Novak Đoković je trijumfom nad Milošem Raonićem u finalu Sinsinati turnira, koji se ove godine održao u Njujorku, postavio još jedan rekord koji će teško uspeti neko da postigne. Naime, Srbin je trijumfom na turniru koji mu je godinama bio rak rana jer mu je jedini nedostajao u kolekciji postao prvi teniser u istoriji koji je osvojio svaki masters turnir barem dva puta!

Novak Đoković
Novak Đoković

Dakle, ne samo da je Srbin jedini igrač koji ima takozvani Zlatni masters (osvojio sve turnire 1000 serije), već je postao i prvi koji je to učinio po dva puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Do ovog trenutka Đoković ima osvojenih 35 masters 1000 turnria i po tome se izjednačio sa Rafaelom Nadalom koji je do ovog finala imao jedan više.

Đoković je pet puta osvajao Indijan Vels (kao i Rodžer Federer), čak šest puta slavio u Majamiju (isti broj titula ima i Andre Agasi), najuspešniji je i u Šangaju koji je pokorio četiri puta, te u Parizu u kome je slavio u pet navrata. Slavio je u dva navrata u Monte Karlu, tri puta u Madridu, četiri puta u Rimu i četiri puta u Torontu i Montrealu na Kanada openu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Izvor: blic.rs


Sponsored ads: