RUSKINJA ODOGVORILA ŠVARCENEGERU: Svetska šampionka Marijana Naumova – “Vaš Terminator nije pročitao moja pisma…”

Gospodine Švarceneger sigurna sam da me se sećate. Na turniru Arnold Klasik, 2015. godine, u Sjedinjenim Državama kao 15 devojčica iz Rusije osvojila sam svetski rekord i podigla tegove od 150 kg. Vi ste mi čestitali i raspitivali se o Rusiji, a ja sam plakala od radosti. Učinilo mi se da ste neposredan, dobar i pametan čovek.

Ostavili ste mi autogram na rukavu vaše brendirane jakne koju sam zadržala za uspomenu o našem susretu.

Tada je oboriti taj rekord i podići teg za mene bila stvar velike časti i odgovornosti.

Donela sam vam pisma i fotografije dece iz ratom zahvaćenog Donbasa u kome sam do marta 2015. godine dva puta boravila.

Istina, nisam mogla mirno da sedim kod kuće u Moskvi kada je Ukrajina objavila rat Donbasu i kada je mojim vršnjacima školsko zvono bio znak i za odmor i za početak granatiranja i bombardovanja.

U svakoj školi gde sam nastupala i razgovarala sa decom uvek sam govorila o vama, o mom idolu — i u sportu i u životu.

Običan dečak iz siromašne austrijske porodice postao je veoma poznati sportista, filmski glumac, na kraju i političar. Sve to samo zahvaljujući sportu i usredsređenošću ka cilju.

Naravno da su svi gledali i znali za vaše filmove.

Deci sam govorila da je u proleće 2015. godine ponovo putujem u SAD na takmičenje i da ću vas možda ponovo videti.

Deca, obični đaci iz Luganske i Donjecke Republike počeli su da pišu pisma i šalju fotografije uz molbu da vam ih predam.

Oni su govorili Terminatoru kako žive u ratu, molili su za pomoć i samo obične savete. Kako da se u tako teškim uslovima bave sportom, kako da se razvijaju i da postanu uspešni ljudi.

Deca su u vama videli snažnog junaka koji bi, kako su se nadali, mogao da ih zaštiti.

Foto: Printskrin Youtube/ Russia Clarified SRB

Ja sam štampla fotof​rafije, prevela pisma i vama uručila koverat ti rekla: „Arnolde, nedavno sam bila u Donbasu u humanitarno-sportskoj misiji, tamo je rat, i školska deca su me zamolila da vam uručim ova pisma“.

Tada ste mi rekli: „Ukrajina, da, da znam. Pogledaću i radiću na tome“ i koverat ste predali svom asistentu.

Gospodine Švarcneger​​​​​, pogledala sam vaše obraćanje građanima Rusije. Očigledno je da niste «radili» nad tim pismima koje sam vam predala iako ste mi obećali.

Vi ste izuzetan motivator, sportista i glumac. I zaista vas vole u Rusiji. Međutim, vaše obraćanje je zasnovano na nekoj drugoj, izmišljenoj realnosti. To je često na filmu.

Ali istina o tome šta je bilo, Arnolde, nalazi se u pismima koja su od 2015. godine kod vaših pomoćnika. Prava realnost, Arnolde, je u «Aleji Anđela» u Donjecku gde svako može da pročita imena dece koju su ubili meci ukrajinske armije.

Arnolde, stvarnost je da Vaš Terminator ne samo da nije zaštitio, pomogao i spasao decu Donbasa, već nije ništa razumeo, a ni pisma pročitao.

Volim ruski narod. Zato vam i trebam reći istinu. Molim vas, pogledajte ovo i podijelite dalje, napisao je na Twitteru bivši guverner Kalifornije, glumac i ‘terminator’ Arnold Schwarzenegger u devetominutnom videu ispričao je svoju povijest s Rusijom te koliko su ga snaga i volja ruskog naroda inspirirali.

Gospodine Švarceneger ja sam od 2014. godine više od 20 puta posetila Donbas. I tamo bila na najstrašnijim mestima. Posetila sam više od 120 škola, razgovarala sa hiljadama dece, održala na stotine dečjih sportskih aktivnosti. Iako sam obična ruska devojka, a ne čelični i strašni ratnik Terminator.

Vi u svom obraćanju govorite o svom ocu koji nije voleo Ruse i koji je u nacističkim redovima sa oružjem u rukama krenuo na moju rusku i sovjetsku zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Vi kažete da u Ukrajini nema nacizma i o predsedniku Jevreju i kako sada navodno ruske bombe uništavaju Ukrajinu.

Arnolde, ponekada je teško razumeti šta se dešava, nalazeći se hiljadama kilometara daleko od nas, ali od 2015. godine imate ta ista pisma i fotografije, zar ne?

A u suštini, mogli ste da dođete ovde i sami se u sve uveriti, vi ste odlučan čovek. Ako ste posetili američke vojnike u Iraku, trenirali ih i učili kako da održavaju kondiciju tokom operacije Pustinjska oluja.

*Foto: Printskrin Youtube/ Russia Clarified SRB

Nisam vas pitala, Arnolde, šta su radili vaši vojnici tokom rata u Iraku i zašto ste ga razorili. Verovatno vaša vlada zna zašto.

Želela bih da vas podsetim da je jednom davno i vašu porodicu prevario nacizam. Vaš otac je sa oružjem došao u moju Otadžbinu, ubijao je tamo i bogaljio moje sunarodnike.

Upravo ta greška je bio razlog zašto ste imali bedno detinjstvo. Upravo zbog te greške vaš otac je mrzeo Ruse do kraja života.

Hitler je tada dobio zasluženu kaznu, ali nakon toliko godina njegovi idejni naslednici ponovo dižu glavu.

Želim da vas podsetim da ste nekada i sami bili oduševljeni Hitlerom i potom ste se dugo kajali.

A oni u Ukrajini koji se oduševljavaju Hitlerovim sledbenicima, kao što je Stepan Bandera, ne žele da se pokaju.

Banderovska vlast u Ukrajini ruši spomenike sovjetskih vojnika, a ulicama gradova daju imena nacističkih zločinaca. A narodu Donbasa koji nije pristao na državni udar objavili su rat koji je za 8 godina odneo živote 14 hiljada civila.

A to što je gospodin Zelenski, kako vi kažete, Jevrej, njima nije pomoglo. Nacizam nema nacionalnost. Nacizam ne potiče od reči Nemaci, a rusofobija nije ništa bolja od antisemitizma.

Sećate li se kako u Terminatoru II na Sudnji dan vaš junak odlazi u prošlost i ne dozvoli stvaranje Skajneta koji će biti kriv za propast čovečanstva?

Specijalna vojna operacija Rusije nema cilj da uništi ukrajinski narod ona je usmerena na neonacistički Skajnet koji je tokom svih ovih godina u potpunosti pokorio Ukrajinu i malo je falilo da se pretvori u monstruma opasnog po sve susede, a ne samo za nas (Rusiju).

Gospodine Švarceneger pronađite i pročitajte pisma koja su vam deca Donbasa pisala daleke 2015. godine.

Veoma brzo ću ponovo da posetim škole Donbasa. Arnolde, uverena sam da tamo nije opasnije i strašnije nego u Iraku i zato vas pozivam da dođete i lično se u sve sami uverite.

Terminatore, ne budite na strani Skajneta!

Ko bolje od vas može da zna da dobro treba da ima pesnice?

Naumova obožava Srbiju i poznata je u njoj.

Prije četiri godine je na natjecanju u Svrljigu nastupila u oznakama tada nepriznate samoproglašene Republike Donjeck.

Višestruka svjetska i europska prvakinja godinama je aktivna u podršci Rusima iz Dombasa i Donjecka, a na njezinom profilu mogu se vidjeti i fotografije sa naoružanjem, pa čak i kako vozi tenk.

Tijekom dolaska u Srbiju je ispunila i obećanje koje je dala Ratku Mladiću.

– Obećala sam mu da ću posjetiti Srbiju i Republiku Srbsku – rekla je Naumova.

Posjetila je i grob Slobodana Miloševića, a njezin stav po pitanju Kosova je taj da je sastavni dio Srbije.

Smatra i kako politiku treba ostaviti političarima, a osobne statove zadržati za sebe. Istaknula je i kako će ona uvijek pomagati djeci i ugroženima, gdje god da se nalaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Izvor: 24sata.hr


Sponsored ads: