STIGLI SMO U GRČKU! Toliko su me naplašili zbog cena! Evo koliko košta ležaljka, kafa, paradajz, ručak…

Ukoliko planirate da krenete put Grčke, evo informacija iz prve ruke

Na Fejsbuk grupi “Live from Greece”, naći ćete sve informacije vezane za letovanje u Grčkoj.

Evo šta se ovih dana piše na ovoj grupi:

“Evo da se javim sa prvim informacijama iz Nea Flogite”, započela je ona i podelila dragocene informacije od stanja na granici, do temparature vazduha i mora, sve do cena koje nas očekuju na ovoj destinaciji.

“Stigli smo u Grčku. Cene su skroz KOREKTNE – bukvalno većina namirnica kao u Srbiji”, tvrdi jedna žena u postu.

Skrenula je pažnju na jeftinije gorivo u Severnoj Makedoniji, kao i pijacu u Kumanovu, gde može da se nađe voće, povrće, cigarete i gde je sve otvoreno “od poslastičarnica, do taverni i kafića”.

U Nea Flogiti je, kaže, sunčano i toplo, dok je temperatura vode nešto niža što se podrazumeva u ovom periodu godine.

Grčka, Plaže
foto: Profimedia

“Mi smo tri ležaljke i suncobran dobili uz dve kafe i plus gratis voda – to je osam evra. Ima i jeftinijih za 5 evra, kafić pored, ali prvi nam je dan, dok malo istražimo. Imate i deo gde ljudi nose svoje suncobrane i peškire…”, piše ona.

“Kad sam dolazila toliko su me ljudi isprepadali te meduze, te trava, te komarci, te skupo, pusto, prljavo, kupanje – odmah dobijate upalu mozga, te temperatura mora merenja putem satelita… Nije letovanje pre jula bla bla, ja sam vam najiskrenije, iz prve ruke, sve napisala bez ikakvog ulepšavanja, a nisam neko ko nije putovao tako da ne budu komentari odmah da je meni lepo jer ništa nisam videla… Uglavnom, ljudi, sve je u glavi, ako odeš pozitivan biće dobro, ako ne, džaba i Maldivi i 38 stepeni…“, savetuje ona.

Granicu je, dodaje, prošla bez problema i nepotrebnog preturanja stvari.

“Takođe, slobodno nosite paradajz, krastavac, povrće, grickalice, kafe, šta god želite, a ovima što je to bljak, oni ne nose i svi zadovoljni… Svako neka radi kako želi, kako je navikao i kako je u mogućnosti…”, savetuje ona na kraju.

Jedan čovek je svoje iskustvo opisao ovako:

“Stigli smo juce oko 08h, topao dan… Oko 24 stepeni, temperatura mora 18 (hladno). Ipak sam se kupao.

Cene su skočile u odnosu na prošlu godinu – Giros od 3,70-3,90e…Kozji sir 10-12e…Paradajz 1,80-2,30e…pivo 5,80 (4kom). U restoranu Itamos koji je prethodnih godina imao akciju za naše ljude, glavno jelo+salata+piće=7,5e…sada je 9e. Prekosutra iznajmljujemo auto pa ću videti za gorivo, usput sam samo bacio oko na pumpu…oko 2,2e dizel. Na lezaljkama frape 4e…”

Pa ko želi put Grčke -neka izvoli!

Izvor: stil.kurir.rs