Misica osvojila svet jer se TAKMIČI BEZ ŠMINKE: SVI PRIČAJU O NJENOM IZGLEDU i ona je prva koja je imala hrabrosti da stane pred reflektore potpuno ČISTOG LICA

Svet je oduševljen pričom o Melisi Rouf, studentkinji koja je ušla u finalni izbor za Mis Engleske jer se takmiči bez trunke šminke. Melisa će biti prva devojka u 94-godišnjoj istoriji takmičenja koja će se u finalu pojaviti bez šminke.

Melisa (20) impresionirala je sudije u Londonu ut oku polufinalne večeri u ponedeljak, jer je izašla na modnu pistu bez mejkapa. Medijska senzacija uspela je da završi i na završi na naslovnici sajta “CNN”.

“To mi mnogo znači jer osećam da se mnoge devojke šminkaju jer imaju utisak da moraju to da rade. Ako je neko srećan u sopstvenoj koži, ne treba da ga prisiljavamo da prekriva lice šminkom. Naše mane nas čine onim što jesmo i to svakog pojedinca čini jedinstvenim”, rekla je Melisa za britanski “Independent”.

Kako je došlo do toga da se takmičarka u finalu pojavi bez šminke?

Deo odgovora se krije u kategoriji takmičenja za Mis Engleske “Bare Face Top Model” (Lice bez šminke). To je kategorija u kojoj se devojke takmiče bez šminke na licu, a lenta se dodeljuje samo jednoj devojci.

“Uveli smo izbor Bare Face Top Model 2019. jer je većina takmičarki slala sređene slike s velikom količine šminke i hteli smo da vidimo stvarno lice iza šminke”, rekla je Endži Bislej, direktorka izbora za Mis Engleske CNN-u.

Ona je potvrdila da će se Melisa u pojaviti bez šminke, dok će sve ostale devojke biti našminkane.

“Želimo joj svu sreću na Mis Engleske, vrlo je hrabra stvar kada svi drugi nose šminku. Ona zaista šalje važnu poruku mladim ženama”, zaključila je direktorka.

Izvor: zena blic

Scroll to Top