Oženiti dobru domaćicu ili dobru ljubavnicu – Šta je muškarcima većinom bitnije

Šta muškarci traže u ženi koju žele oženiti? Da li je bitnije da je dobra domaćica ili dobra ljubavnica?

Psiholozi kažu da ako je muškarac istinski zaljubljen, onda ga ništa neće zaustaviti da učini ženu svojom – u tom slučaju on želi da stavi prsten na ruku svoje žene kako bi pokazao ostalim potencijalnim džentlmenima da je ona već zauzeta.

Međutim, postoji vjerovanje da muškarci uvijek biraju između dvije stvari: da li će oženiti ženu zbog strasti ili zbog toga što je sjajna žena. Koliko god tužno zvučalo, većina muškaraca dijeli brak na dva dijela koji u njihovoj glavi ne ide zajedno.

S toga, oni smatraju da se mogu oženiti radi “uživanja” ili radi “funkcionalnosti”. Drugim riječima, možda mu je dobro s vama u što se tiče strasti i uživanja, ali u isto vrijeme nije nimalo zainteresiran za stvaranje porodice s vama jer vas ne vidi kao dobru domaćicu.

Dok u drugom primjeru možda vas vidi kao sjajnu suprugu, ali ipak vas ne vidi kao osobu sa kojom bi podijelio sve one svoje fantazije koje bi isprobao. Rijeki su slučajevi kada muškarci u jednoj ženi vide oboje. I u oba slučaja muškarac će odlučivati da li ipak želi stupiti u brak sa ženom.

Ono što je presuđujuće jeste ono što je njemu bitnije. Ako muškarac ne može bez romantike i strasti onda će oženiti ženu koja ga u tom smislu ispunava. Ako mu ipak to nije toliko bitno, već mu je bitnije da ima dobru ženu ili dobru domaćicu onda će takvu potražiti.

Međutim, problemi često nastaju kada prođe određeno vrijeme pa se čovjek zasiti jednog i poželi isprobati ono drugo. Možda će vas iznenaditi, ali moderan muškarac, baš kao i vi, sanja da se zaljubi i ode u matični ured sa ženom s kojom će mu biti lako i udobno.

Važno im je da u brak stupe sa onom sa kojom se neće morati pretvarati, već biti ono što zaista jesu. Pa ako mu ne pokažete da ste vi baš takve, vjerovatno ga nećete moći zadržati za sebe.

Izvor: pult24.info

Scroll to Top