RECEPT ZA PUŠAČE: Posebno se preporučuje pušačima jer u potpunosti čisti pluća!

Recept se posebno preporučuje pušačima…

Ako ste pušač ili bivši pušač vaša pluća vrlo vjerovatno su krcata toksinima iz cigareta. Da biste ih pročistili neće vam biti potrebno čudo, već čudesni napitak ljekovitih svojstava napravljen od tri biljke: đumbira, luka i kurkume.

Đumbir:

Ovaj drevni začin od davnina se koristi zbog svojih iscjeljujućih svojstava. Između ostalog, pomaže u eliminiranju suvišne sluzi u plućima.

Dumbir,
Dumbir,

Luk (klasični crveni luk): 

Luk kao i češnjak, ima antikancerogena svojstva, a odličan je suborac i kod brojnih bolesti. Posebno je učinkovit u sprječavanju raznih bolesti dišnog sistema.

Crni luk,
Crni luk,

Kurkuma:

Kurkuma ili indijski šafran krcat je vitaminima i mineralima, a sadrži i super zdrave omega 3 masne kiseline. Ima antivirusna i antibakterijska svojstva pa svakako obogatite svakodnevnu prehranu ovim začinom.

Kurkuma,
Kurkuma,

Za početak dodajte ga napitku koji čisti pluća:

RECEPT:

Sastojci:

– 400g luka (klasični crveni luk)

– 1l vode

– 400g šećera (želite li zdraviju varijantu koristite med ili javorov sirup)

– 2 kašike kurkuma

– korijen đumbira veličine palca

Priprema:

Vodi dodajte šećer, stavite na vatru i pustite da zakipi. Glavice luka narežite na četvrtine, raskomadajte korijen đumbira i oboje dodajte u zašećerenu vodu. Kad mješavina ponovno zakipi dodajte kurkumu te smanjite vatru na laganu temperaturu. Mješavina neka se kuha sve dok se količina vode ne smanji za pola. Zatim je procijedite i ulijte u staklenku. Kada se potpuno ohladi stavite je u frižider i ondje držite cijelo vrijeme.

Primjena:

Uzmite dvije kašike eliksira ujutro na tašte te navečer dva sata poslije obroka. Pluća će vam u kratkom vremenskom roku biti potpuno očišćena od toksina, a posebno nikotina. Budite zdravi!!

Izvor: avaz

Scroll to Top