Zbog čega je preminula Bobana Momčilović Veličković? Izgubila bitku sa retkom trudničkom bolešću

Tragična vest zadesila je srpski sport

Zbog komplikacija tokom porođaja preminula je reprezentativka Srbije u streljaštvu, olimpijska učesnica i evropska prvakinja Bobana Momčilović Veličković.

Bobana se pre dvadesetak dana porodila, međutim u međuvremenu je došlo do komplikacija iz zasad nepoznatog razloga, zbog čega joj se stanje naglo pogoršalo, a lekari nisu uspeli da joj spasu život.

Sedam dana imala je preeklampsiju, ali doktor to nije ustanovio… Poslednjih dana mozak bio bez funkcije. Nažalost, nije videla dete nijednom.

Streljaštvom je počela da se bavi sa devet godina u rodnom Boru i bila je članica lokalnog kluba

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Prvu medalju na velikim međunarodnim takmičenjima osvojila je 2007, kada je na Evropskom prvenstvu u francuskom Dovilu izborila bronzu vazdušnim pištoljem u juniorskoj konkurenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

U seniorskom debiju na najvećim takmičenjima, na šampionatu Evrope u norveškom Merakeru 2010. postala je šampionka Evrope vazdušnim pištoljem. Isti uspeh ponovila je i na EP u finskom Vierumaekiju 2012, kao i ove godine na Evropskom šampionatu u Vroclavu. Jedna od najboljih svetskih takmičarki pištoljem u 21.veku. Na Evropskim prvenstvima vazdušnim oružjem održavala je kontinuitet visokih plasmana i godinama dokazivala da pripada elitnom krugu strelaca.


Sponsored ads: