MOŽETE DA GLEDATE DO SUTRA I DALJE VAM NEĆE BITI JASNO: Optička iluzija zbog koje svi čupaju kosu – MOZAK MI SE ZAPALIO!

Optička iluzija sa krugovima i strelicama izludela je sve na društvenim mrežama!

Optička iluzija koja navodno prikazuje šarene rotirajuće krugove i strelice napravila je haos na društvenim mrežama i naterala njihove korisnike da se bukvalno češu po glavi! Pokretna slika prikazuje dva kruga unutar kojih se nalaze prvo dve, a potom četiri strelice, a sve neprestano menja boju i izgleda kao da se rotira napred-nazad, a zatim gore-dole. A da li je zaista tako? Da li se uopšte krugovi i strelice kreću?

Ova optička iluzija, koju je stvorio japanski umetnik Jagarikin, nakon što je podeljena na Tviteru, “pobrala” je preko 195.000 lajkova i 57.000 retvitova. Ljudi su iskreno priznali da ih glava boli od rotirtajućih slika i da ne mogu realno da procene da li se zaista predmeti kreću.

Pogledajte i sami video ispod, pa procenite…

“Mozak mi se zapalio!”, požalio se jedan korisnik Tvitera.

Brzinom svetlosti, optička iluzija se preselila na drugu društvenu mrežu – Reddit, gde je jednako izazvala pometnju. Isfrustrirani, mnogi su odustali od pokušaja da odgovore na pitanje da li se uopšte nešto na snimku kreće. Neki su bili toliko “zaluđeni” da su zamrzavali snimak, kadar po kadar, ne bi li shvatili u čemu je “magija”.

“Uh, ne? Ne pomera se uopšte, idite proverite okvir po kadar, ja sam to uradio i garantujem da nema pomeranja”, napisao je jedan korisnik Reddita.

“Ivice krugova se ne pomeraju. Samo se boje unutar krugova kreću”, “Strelice nisu deo iluzije, one su samo tu da pokažu u kom pravcu treba da se kreću krugovi”, nizali su se komentari…

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

A šta vi mislite?


Sponsored ads: