KOLIKO ČESTO SE TREBA TUŠIRATI -EKSPERT ŠOKIRAO JAVNOST: “Odbijam poverovati, kako spavati s tolikom PRLJAVŠTINOM?”

Jedna devojka podelila je svoje iskustvo o ličnoj higijeni i nametnula pitanje “Koliko često se treba tuširati?”

Nakon što je Alison otkrila da se tušira jednom do dva puta nedeljno, napravila je pravi haos na društvenim mrežama. Mnogi su je podržali, te se složili da se ne treba kupati češće od toga, dok su je drugi razapeli u komentarima ističući da zapostavlja higijenu.

Naime, 27 – godišnja Alison iz Bostona ispričala je na TikToku da tušira isključivo kada želi oprati kosu, a to je često dva puta nedeljno.

Alison je bila ubeđena da je to što ona radi normalno, ali je takođe znala da bi to nekim ljudima moglo biti grozno. Ipak, podelila je video na TikToku, uz opis “Jesam li gadna, da ili ne”.

“Nedavno sam otkrila da sam zapravo odvratno ljudsko biće i to je zato što većina devojaka, kada kažu da peru kosu dvaput nedeljno, doslovno misle na pranje kose, a tuširaju se svaki dan.”, rekla je ona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

“Ja se tuširam samo jednom ili dvaput nedeljno. Znala sam se čak tuširati i svakih pet dana. Jer ako idem da se tuširam, perem i kosu. Zašto bih otišla pod tuš i ne oprala i kosu?”, dodala je.

Video je ubrzo postao viralan i skupio veliki broj lajkova i čak 6,1 miliona pregleda.

Tuširanje
Tuširanjefoto: Profimedia

“U redu. Tuširanje mi se čini kao obaveza”, “Isto tako i ja radim. Ako nisam prljava ne tuširam se, ako mi je kosa prljava perem kosu i tuširam se.”, – “Tuširanje je prokletstvo mog postojanja. Neću to raditi više od 2 puta nedeljno”, bili su neki od komentara podrške.

Međutim, mnogi su se složili da to nije higijenski i oštro je osudili – “Ne mogu izdržati 24 sata bez tuširanja. Odbijam verovati da je ovo stvarno”, “Isuse Hriste…je li ovo stvarno stvarno”, “Neeeeeee! Kako spavaš s tom prljavštinom spolja????? Ne!!!”, neki su od komentara.

Tuširanje
Tuširanjefoto: Shutterstock

Šta kažu eksperti?

Kako tvrdi ekspert za ličnu higijenu, infektolog Elejn Larson s Kolumbija univerziteta, svakodnevno tuširanje baš i nije dobro za nas. Tačnije, za našu kožu.

“Ljudi veruju da će čestim tuširanjem biti čistiji. Međutim, s bakteriološke strane gledano, to baš i nije tačno. Štaviše, što se češće kupate, to je veća verovatnoća da ćete imati kožne infekcije. Tuširanjem se s tela skida zaštitni sloj masnoće, što bacilima olakšava da prodru u kožu i naprave problem”, kaže ona za Yahoo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Izvor: stil kurir


Sponsored ads: