OBAVEZNO ZAPIŠITE RECEPT: Jako moćan lijek protiv bolova u kičmi i zglobovima koji će vam pomoći

Sponsored ads:

Napravite prirodni preparat koji vam može pomoći kod bolova u leđima i zglobovima, piše uspesnazena.com! Ovaj prirodni lijek može održati zglobove u dobrom stanju, smanjiti bolove i istovremeno otkloniti mnoge probleme koje prate ove tegobe.

Lijek za bolne zglobove i leđa:

RECEPT:

Sastojci:

– od 300g do 400g bijelog luka

– 1l kvalitetnog nerafinisanog biljnog ulja (maslinovo, suncokretovo…)

Bijeli luk,
Bijeli luk,

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Očistiti od 300g do 400g bijelog luka, a zatim ga sitno isjeckajte (može da se i ne sjecka, odnosno sitni). Staviti ga u teglu i preliti sa 1l kvalitetnog nerafinisanog biljnog ulja (maslinovo, suncokretovo…). Poslije toga, zatvoriti poklopcem teglu i ostaviti na tamno mjesto, na sobnoj temperaturi oko 2 nedjelje. Ne zaboravite svakodnevno mućkati sadržaj tegle. Na kraju ćete dobiti ulje bijelog luka, koje treba da se procijedi kroz 3 do 4 sloja gaze ili dvaput kroz sitnu plastičnu cjediljku.

Bijeli luk,
Bijeli luk,

Primjena:

Ulje se utrljava u bolna mjesta, na primjer u donji dio leđa kod osteohondroze, bolova u leđima ili u bolne zglobove na rukama i nogama kod artroze. Pokriva se najlonskom kesom u utopljava se preko noći. Bijeli luk poboljšava cirkulaciju krvi u bolnim zglobovima, samim time pomaže uspostavljanju njihovih funkcija. Terapija bi trebalo da traje dva mjeseca. Prije upotrebe prirodnih sredstava uvijek se obavezno konsultujte sa vašim doktorom. Budite zdravi!!

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Izvor: uspesnazena


Sponsored ads: