/Sa stomaka je najteže skinuti salo: 5 indijskih vežbi bez pokreta daju najbolji rezultat! (FOTO)

Sa stomaka je najteže skinuti salo: 5 indijskih vežbi bez pokreta daju najbolji rezultat! (FOTO)

Masne naslage sa stomaka skidaju se najteže, koliko god da vežbate i vodite računa o ishrani.

Za ovaj problem najefikasnije su joga vežbe, u koje se Indijci kunu!

1. Poza kobra

Ova vežba jača stomačne mišiće i pomaže da se sa njega uklone masnoće. Takođe pomaže jačanju i fleksibilnosti kičme i jača čitav gornji deo tela.

Ovako se izvodi: Lezite na stomak, sa ispruženim nogama. Dlanove postavite ispod ramena, brada i prsti treba da dodiruju pod. Polako udahnite i podignite gornji deo tela i izvijte što više unazad. Zadržite 15-30 sekundi. Polako izdahnite i vratite se u početni položaj. Ponovite pet puta.

Napomena: Ovu vežbu ne treba da rade trudnice i osobe koje pate od čireva, hernije ili povrede leđa. 

2. Obrnuti luk

Ova poza jača srce i trbušne mišiće i topi masne naslage. Stimuliše i sistem za varenje i sprečava zatvor.

Ovako se izvodi: lezite na stomak, ispružite noge, a ruke raširite. Savijte kolena i uhvatite rukama stopala. Udahnite i podignite glavu, zabacite je unazad dok istovremeno podižete noge što je više moguće. Zadržite 15-30 sekundi i dišite normalno, pa se vratite u početni položaj. Ponovite pet puta.

3. Poza “kran”

Pomaže skidanju sala sa struka i jača mišiće leđa i nogu.

Ovako se izvodi: Lezite na leđa, ispružite noge i spojite ih. Ruke su položene sa strane. Udahnite i počnite da ravno odižete noge, bez savijanja u kolenu. Podignite ruke tako da dodirnete noge i telom oblikujete ugao od 45 stepeni. zadržite 15 sekundi, dišite normalno. Nakon izdaha vratite se u početni položaj. Uradite 5 ponavljanja.

4. Poza “daska”

Najjednostavnija vežba koja sagoreva masnoće sa stomaka i jača ramena, ruke, leđa, zadnjicu i noge.

Ovako se izvodi: Stanite kao u položaj za sklek, udahnite, držite leđa ravno, celo telo je u ravni. Zadržite položaj 15-30 sekundi ili duže, koliko možete. Kleknite i odmorite, pa ponovite još 4 puta.
 

5. Poza “vetar”

Ova vežba osim mršavljenja u predelu stomaka obezbeđuje i neutralisanje bola u donjem delu leđa. Veruje se i da ubrzava metabolizam.

Ovako se izvodi: Lezite na leđa raširenih ruku i nogu. Savijte kolena i obgrlite ih rukama, i privucite grudi. Pomoću kukova prebacite pritisak na stomačne mišiće. Duboko dišite i zadržite položaj 60-90 sekundi. Vežbu treba uraditi 5 puta.

Savet: Između svakog ponavljanja svake od ovih 5 vežbi, napravite pauzu od 15 sekundi.

(Izvor: Stil.kurir.rs)