Saveti za negu kože posle 30. godine

Sponsored ads:

Iako nam možda izgleda da su tridesete godine samo broj, u stvari nije tako. Za nas žene, 30-te godine su mnogo više od toga i one zapravo označavaju početak novog razdoblja u našem životu. To ne mora uvek da bude napredak u karijeri, zasnivanje porodice ili nove promene u životu kojih smo se ranije bojale da primenimo.

Tridesete su početak nove smelosti žena koje brinu o sebi i koje žele da se osećaju ugodno i prijatno u svojoj koži. Sa trideset, trideset pet, pa i četrdeset godina imamo više samopouzdanja, iskustva i znamo kojim ciljevima težimo. Tada je sve drugačije, pa je to i neizostavno kada je reč o nezi kože lica i tela.

Odlično znamo koliko je nama ženama bitno da izgledamo lepo, negovano i ženstveno u svakoj prilici. Zato je važno da pronađemo kako odgovarajuće proizvode koji nam prijaju, koji nam pružaju neophodnu i adekvatnu negu, tako i skladan režim života.

Kožu treba redovno čistiti i negovati kako bi izgledala prirodno zaglađeno, hidrirano i zdravo. Upravo zato je važno pronaći odgovarajuću rutinu u svakodnevnoj nezi kože i pridržavati je se.

U nastavku teksta sledi nekoliko saveta i zlatnih pravila za negu kože žena u tridesetim godinama. Pa, hajde da ti otkrijemo koje su to male ženske tajne!

Ne potcenujte jutarnju negu, ona je neophodna!

Adekvatna jutarnja nega kože lice je veoma važna i ne treba je nikako zanemariti. Pre svega, u toku noći naša koža se regeneriše i sutradan joj je potrebna adekvatna nega. Ona pre svega podrazumeva umivanje, čišćenje mlekom ili tonikom koji odgovara vašoj koži. Tonik za lice je neizostavni deo profesionalne nege i nikako ne sme biti potcenjen.

Sa druge strane, veoma je važno pružiti dobru negu i na okoloočnom području jer je tu jako potrebna hidratacija. Iako se to često zanemaruje, koža oko očiju je vrlo osetljiva i zato joj treba pružiti besprekornu negu. Neka krema ili gel lagane teksture i prijatnog mirisa može biti odličan izbor za besprekornu negu u toku dana.

Mnoge žene praktikuju potpuno prirodnu negu i to je zaista sjajno. Prirodni melemi su čudotvornog dejstva koji intenzivno hidriraju, hrane i regenerišu našu kožu. Koža lica treba da se neguje i iz estetskih, ali i zbog zdravstvenih razloga i to je ono što je u suštini i važno.

Serum za lice je podjednako važan!

Serum za lice je od velike važnosti u kozmetičkoj industriji i ima snažno dejstvo na vlažnost i svežinu naše kože. Zapravo, serumi se ne koristi samo za hidrataciju, već imaju i druge benefite kako bi koža izgledala zdravo i glatko. Osim što održava prirodnu vlažnost, serum podstiče i njenu bolju regeneraciju i istovremeno je hrani i čini mekanom. Zato je važno istražiti koji su dobri, čitati recenzije, a zatim izabrati kvalitetan i najbolji serum za lice.

Upravo zbog toga, savetujemo da serum bude sastavni deo vaše profesionalne nege posle 30-te. Ipak, neophodno je da pronađete onaj koji vam najviše odgovara. To ponekada može biti naporno i frustrirajuće, jer neki serumi neće vašoj koži pružiti intenzivnu negu.

Kao što smo spomenuli, na internetu je mnogo zanimljivih predloga dobrih i kvalitetnih seruma. Neophodan je samo odgovarajući da vaša koža zablista i da izgledate savršeno u bilo kom trenutku.

Dnevna rutina za negu kože se ne sme zaboraviti!

Osim jutarnje, mnogo žena praktikuje i dnevnu negu lica kad god imaju slobodnog vremena za to. U tom slučaju, obično praktikuju maske za dubinsko i intenzivno čišćenje lica koje ne zahtevaju mnogo vremena za korišćenje. Maske za lice su sjajna i uglavnom delotvorna metoda za osveženje zato što vraćaju prirodnu zaglađenost i elastičnost.

Dobra maska zaista može da prolepša kožu, da joj pruži blistavi sjaj, osvežavajući i mladoliki izgled. Zato, drage žene, idealno je vreme da izaberete dobru masku za lice koja će vam pružiti sjajnu negu.

Takođe, savetujemo vas i da koristite neku dobru hidratantu kremu i to sa zaštitnim faktorom. Ovo je važno, jer osim dobre hidratacije, hidratantna krema može da zaštiti vašu kožu od UV zračenja. Shodno tome, može da spreči iritaciju kože, crvenilo ili neke druge neželjene kontraindikacije. Pa drage dame, mislite o zdravlju vaše kože!

Ne idite na spavanje bez večernje nege!

Mnogo je preparata i kozmetičkih proizvoda koji su namenjeni za večernju, tj.noćnu negu lica. I u ovom slučaju, važno je pridržavati se zlatnih pravila: čišćenje, toniranje, nega i zaštita kože. Uvek je bolje uveče koristiti blagu i nežnu kremu prirodne formule koja bi nahranila vašu kožu i obezbedila joj sjaj, gladak i mekan izgled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Antioksidanti su sastavni deo mnogih preparata i proizvoda za negu kože. Samim time, noćne kreme bogate vitaminima pospešuju cirkulaciju, daju efikasniji tonus i održavaju kožu zdravom i blistavom.

Koje su to još tajne zdrave i negovane kože posle 30-te?

Moramo reći da kreme i razni kozmetički proizvodi nisu baš uvek jedina garancija za lepu i negovanu kožu. Da, one mogu da nam pomognu u tome, ali postoje neke navike koje su mnogo važnije i kojih se treba pridržavati.

Temeljnom brigom o zdravlju, redovnim preventivnim pregledima i praćenjem stanja u kome se čitavo telo, pa i koža nalazi, vi zapravo možete učiniti mnogo za njenu lepotu. Problemi sa anemijom, primera radi, mogu se ozbiljno odraziti na vaš ten. Ako primetite da vam je koža bleđa nego inače, da su vam nokti krhki i lomljivi, da se brzo umarate, možda je vreme da proverite krvnu sliku. Neka hematolog proveri vaš nalaz, a izabrani lekar usmeri na lečenje i promenu životnih navika.

Pogledajmo koje su to zdrave navike koje nam obećavaju savršeni izgled u svakom smislu te reči.

Redovan san za bolji fokus!

Redovan i dobar san je ključan faktor za lepo i mladoliko lice svake žene koja pređe 30. godina. Osim što će doprineti boljem fizičkom izgledu dobar san je važan jer poboljšava i mentalne sposobnosti. Bićete više fokusirane i skoncentrisane na poslovne projekte, zračićete entuzijazmom i izgledati lepše.

Zdrava ishrana i redovno treniranje za svakodnevno odmoran izgled!

Koliko je važno koristiti proverenu i dobru kozmetiku, toliko je važno pridržavati se pravilne ishrane. Ukoliko imate porodicu, zaista jeste ponekad nešto teže izdvojiti vremena za sebe, ali dobrom organizacijom možete i to postići! Trenirajte, hranite se zdravo i koristite proizvode koji odgovaraju vašem tipu kože. U tom slučaju, sigurno je da ćete izgledati uvek lepo, odmorno i ženstveno.

Masaža budi kožu!

Dovoljno je jednom nedeljno da se posvetite ovom tretmanu i videćete koliko je on efikasan! Masaža lica otklanja stres, umor, napetost i podstiče usporavanje starenja kože. Osim toga, poboljšava tonus kože, opušta mišiće i stimuliše čišćenje od prljavštine koja se sakuplja u koži. Uvrstite ovaj tretman u sastavni deo besprekorne i profesionalne nege i shvatićete o čemu govorimo!

Pijte mnogo vode i imaćete blistavu kožu!

Voda je sastavni deo našeg organizma i neophodna je za normalno i svakodnevno funkcionisanje. Stručnjaci savetuju da je za dobrobit našeg zdravlja preporučeno da pijemo oko 1,5 l ili 2 l vode. Između ostalog, otkrićemo vam jednu tajnu!

Istraživanja su pokazala da voda pomaže koži da izgleda elastično i zdravo. Osim toga, voda zateže lice i na taj način podstiče njenu bolju regeneraciju. Ovo je samo još jedno zlatno pravilo koje zaista ima efekta na kožu posle tridesete.

Sunčanje u određeno vreme je bezbednije za kožu!

Preplanuli ten izgleda privlačno muškarcima, a i mi žene se u tom slučaju osećamo zavodljivo i ženstveno. Koliko god da ovo zvuči primamljivo, treba da budete oprezne i pažljive i po ovom pitanju. Solarijum nikada nije dobra ideja, ali ipak to je vaše telo i vi odlučujete šta ćete sa njim činiti.

Svakako je bolje koristiti neku dobru kremu sa zaštitnim faktorom kako biste izbegle crvenilo i dehidraciju kože. Lekari savetuju da je najbolje izbegavati sunčanje u vremenu od 10h do 17h, jer je tada koža najviše izložena jakom zračenju.

Posle 30-te, 40-te godine koža je sklona iritacijama od sunca, pritom podložnija je flekama. Kako biste izbegle da imate pege i flekavo lice, plus da delujete starije, bolje pazite i negujte svoju kožu u skladu sa godinama.

Slažemo se da je nama ženama lepota veoma važna i da smo spremne na mnogo toga kako bi izgledale lepo i negovano. Uz pridržavanje određenih pravila možemo uvek izgledati savršeno bez obzira na godine. Prema tome, 30-te su samo početak jedne nove i divne etape života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Zavolimo 30-te, jer one nam mogu pružiti mnogo toga. Ima nešto što žene u ovim godinama čini zavodljivim, senzualnim i lepšim. Stav, intenzivnije samopouzdanje, zrelost i lepa koža podjednako utiču da izgledate negovano u svojim tridestim. A ono “nešto posebno” se primećuje mnogo više nego što vi to primećujete.


Sponsored ads: