ŠTA SE DEŠAVA SA TELOM AKO SAVIJATE KOLENA 3 MINUTA PRE SPAVANJA: Čini čuda za organizam, oslobađa od napetosti!

Nesanica pogađa ljude različitih životnih dobi. Mnogo je uzroka, a jedan od njih je stres, tj.napetost. Ako imate problem da zaspite, evo na koji način, uz pomoć jedne vežbe možete da opustite telo i lakše utonete u san

Svi koji žive u današnje vreme i rade u gradu svakodnevno su izloženi stresu. Zbog stalnog stanja napetosti imaju problem sa nesanicom, iako su umorni. Uveče ne mogu da zaspe ili ako uspeju da utonu u san, često se bude u toku noći, a zatim ustaju umorni i tako sve ukrug. Sve to ostavlja ozibljne posledice po fizičko i emocionalno zdravlje jer je zdrav i miran san ključ zdravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Postoji jedna jednostavna stvar koju možete da praktikujete. Nakon napornog radnog dana, kada se spremite za spavanje, lezite na leđa, može i u krevetu. Savijte prvo jedno koleno i pritisnite ga na grudi i stegnite rukama. U isto vreme istežite drugu nogu koja je ostala ispravljena. Zatim uradite isto sa drugom nogom, pa obe noge privucite drugima i rukama. Ostanite u tom položaju oko 3 minuta ili za početak manje, dok se ne naviknete.

Ovaj položaj opušta celo telo, tj mišiće nogu i leđa, dijafragmu, oslobađa se napetost, disanje postaje ujednačeno i sporo. Na ovaj način povećaćete dotok krvi do organa, poboljšaćete rad digestivnog trakta. Nakon toga spremni ste za miran i okrepljujući san koji vam je toliko neophodan.

Još nekoliko joga položaja koji vam mogu pomoći da se opustite i brže utonete u san, pogledajte ispod:

https://www.tiktok.com/@yogabum365

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Izvor: Sensa


Sponsored ads: