Svi se trude biti savršeni, ali kad tad pokažu svoje pravo lice – Zašto težimo idealu koji ne postoji

Svi se mi trudimo bit savršen partner, naročito kada se nalazimo na početku veze, što kasnije može biti loše i po nas i po našu vezu.

Trebamo biti svjesni da savršen partner ne postoji i da je nerealno očekivati od nekoga da bude savršen. To nas može dovesti do toga da se ne osjećamo dovoljno dobro u vezi i spriječavamo razvoj našeg samopouzdanja. Takođe, to nas može dovesti do nepotrebnog opterećenja partnera i naše veze.

Ako želite da njegujete dugoročan i čvrst odnos sa vašim partnerom pokušajte prihvatiti sve svoje ali i njegove nedostatke. Oslobodite se težnje ka savršenstvu i idealu te se fokusirajte na partnerove pozitivne karakteristike. Ne morate uvijek biti smireni; U redu je da se ponekad uznemirimo i iznerviramo. 

To nije znak emocionalne nezrelosti ili niske inteligencije. Pojedine situacije čak zahtjevaju određenu reakciju. Nije dobro da glimite smirenost i da se pretvarate da vam kod partnera ništa ne smeta jer vas to samo može lišiti istinske bliskosti i povezanosti.

Važno je da pokazujemo sveje emocije, čak i one negativne, jer na taj način dozvoljavamo partneru da nas upozna i nauči kako da reaguje na naše emocije. Ne možete svima uvijek biti podrška; Stalno nastojanje da budete podrška i da nadahnjujete druge vas može dovesti u situaciju da počnete da se preispitujete. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Važno je da pokažemo da možemo biti podrška svom partneru, ali isto tako moramo zadržati vlastiti identitet i individualnost. Ne mora sve biti idealno; Kada pokušavamo biti savršen partner trudimo se da sve u našem životu bude idealno. 

Ako započnete vezu sa težnjom ka savršenstvu to može samo da vam uzrokuje stres. Tada će vaša veza biti izgrađena na nerealnim očekivanjima, a vaš partner može biti razočaran kada pokažete svoje pravo lice. Upravo zbog toga je jako važno da naučite da se osjećate dobro sami sa sobom, da shvatite da niste savršeni i tek tada možete da se pokažete svom partneru u pravom svjetlu.

Na taj način će vaša veza biti izgrađena na istini, iskrenosti i povjerenju. Tada ćete biti sigurni da se sviđate partneru onakvi kakvi zaista jete, a ne onakvi kakvi pokušavate biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Izvor: infopult


Sponsored ads: