VERUJE SE DA OVO POVRĆE OBARA PRITISAK U ROKU OD 24 SATA: Spas za obolele od hipertenzije!

Sponsored ads:

Promena ishrane igra važnu ulogu u regulisanju ovog zdravstvenog problema

Postoje određene namirnice koje mogu da nivo krvnog pritiska drže pod kontrolom. Ukoliko patite od hipertenzije ili želite da rizik svedete na minimum, razmislite da ovo povrće uvrstite u ishranu.

Visok krvni pritisak, takođe poznat i kao hipertenzija, predstavlja ozbiljan rizik za zdravlje, a ne čudi što ga još nazivaju i tihi ubica. Mnogi nisu ni svesni da pate od povišenog krvnog pritiska, jer ovo stanje gotov da i nema simptome.

Ova tinktura je pomogla stotinama ljudi da bace tablete za pritisak i osjećaju se mnogo bolje nego ikad pre, pogledajte više informacija klikom na sliku ispod:

Jedini i najsigurniji način da odredite nivo krvnog pritiska je da odete na pregled kod lekara. Ukoliko dobijete dijagnozu hipertenzije lekar će vam prepisati određene lekove, ali i preporučiti da promenite način ishrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Crvena krvna zrnca, Ćelije, Hipertenzija, Krvni sudovi
foto: Shutterstock

Promena jelovnika igra važnu ulogu u regulisanju ovog zdravstvenog problema. Zdrava ishrana bogata voćem i povrćem je korisna iz više razloga, a jedna grupa povrća je posebno korisna kada je hipertenzija u pitanju.

Istraživanja su pokazala da lisnato zeleno povrće bogato nitratima može smanjiti krvni pritisak za samo 24 sata.

Zeleno povrće poput kupusa, komorača, kelja, zelene salate, spanaća i blitva najbolji je izbor u ovom slučaju.

Zeleno lisnato povrće takođe ima malo kalorija i može doprineti održavanju zdrave telesne težine, što je takođe važno za snižavanje krvnog pritiska.

Izvor: Stil.kurir.rs


Sponsored ads: