/10 stvari koje sam u životu shvatila prekasno: Ovo je upozorenje! Sve možete promeniti do četrdesete!

10 stvari koje sam u životu shvatila prekasno: Ovo je upozorenje! Sve možete promeniti do četrdesete!

1. Većinu svog života provodimo sledeći pogrešne ciljeve i obožavajući lažne ideale. Onog dana kada toga postanete svesni, počećete da živite!

2. Ne možete svima udovoljiti i uvek. Počnite od sebe i svojih najmilijih, svi ostali su već zaokupljeni sobom.

3. Borba protiv starosti je kao da pokušate da uhvatite vetar.  Naučite da uživate u onome što jeste. Tvoje se telo menja, ali uvek je bilo tako. Ne gubite vreme pokušavajući da preokrenete tu činjenicu, već umesto toga promenite svoje stav i pronađite leptu u životnoj fazi kroz koju prolazite.

4. Niko nije savršen i niko nije istinski zadovoljan svojom sudbinom. Kada to shvatite oslobodićete se poređenja i osloboditi se osude.

5. Niko ne vidi šta radite ispravno, a svi vide šta radite pogrešno. Kada to shvatite, život će vam postati lakši.

6. Verovatno ćete zažaliti zbog godina koje ste proveli u samokritici. Naučite da živite sa svojom dušom. Vaše telo je važno, ali vas to ne definiše.

7. Vaše zdravlje je važno, ali stres, strah i anksioznost su daleko destruktivniji od bilo koje ukusne hrane ili pića koje odbijate. Sreća i mir su najbolji lek.

8. Vaša ljubav i vaša mudrost će živeti mnogo duže od bilo koje materijalne stvari koju stvorite.

9. Život nije borba, već avantura.

10. Uvek pijte dobar šampanjac i potrošite ono što ostavljate za “crne dane”. Sutra niko ne garantuje. Danas je poklon. Jedite, pijte i budite srećni.

Izvor: Stil.kurir.rs