30 GODINA VOLELA MONSTRUMA, UMRLA PRED VENČANJE: Najkontroverznija ljubavna priča svih vremena

Čovek koga nisu volela ni rođena deca!

Fara Fosit i Rajan O Nil su bili Anđelina i Bred Pit u njihovog vremena – prekrasni seks simbol i Holivudski šmeker – što je trajalo dok se u njihov život nije uvukla droga, prevare i porodične svađe. Poslednji dani Fare Fosit, otkrili su nam detalje njihove tridesetogodišnje romanse o kojima su javno govorili.

Fara Fosit je poslednje dane svog života provela pod uticajem najjačih lekova, pa je imala poteškoće da prepozna svoju najveću ljubav – Rajana O’Nila koji se nije odvajao od njenog bolničkog kreveta. Rajan O’Nil je otac i njenog jedinog deteta.

Skoro tri godine se borila sa rakom slepog creva, koji je metastazirao na jetru. Preminula je 26.6. 2009. godine, a tada je Rajan O’Nil daju izjavu u kojoj je pisalo:

foto: Profimedia

– Otišla je – O’Neal je vidno utučen novinarima saopštio tužnu vest i priznao da je glumicu pre smrti posetio katolički sveštenik.

– Sada je s majkom i sestrom i Bogom. Voleo sam je svim srcem. Tako će mi nedostajati. Bio sam uz nju u njenim poslednjim trenucima i rekao sam joj koliko je volim. Sada je na boljem mestu – rekao je O’Nil, koji je imao dugogodišnju burnu vezu s glumicom, ali se nikada nisu venčali. Nameravali su to da učine ovih dana, još dok je Fara bila pri svesti, ali, kako je rekao glumac, jednostavno nije bilo vremena.

Pravu istinu o njihovom odnosu i njegovom karakteru je kasnije obelodanio njihov jedini zajednički sin.

foto: Profimedia

Kako je bio na odličnom putu da postane velika glumačka zvezda, s obzirom na to da je na početku karijere odigrao ulogu u filmu “Ljubavna priča”, koja mu je donela nominaciju za Oskar, ali i ulogu u jednoj od naj­po­pularnijih sapunica ikad, “Gradić Peyj­ton“, Rajan O’Nil ipak je propustio priliku najviše zbog divljeg karaktera.

Više nego ulo­ge, obeležile su ga ljubavne veze i skandali. Rođen je kao Čarls Patrik Rajan O’Nil 20. aprila 1941. u Los Anđelesu, u porodici sce­narista Čarlsa Blekija O’Nila i pozorišne glumice Patrišije Kalagan O’Nil, koji imaju još jednog sina, takođe glumca Kevina.

Nije želeo da bude glumac, nego se zanimao za sport, a za džeparac je zarađi­vao kao spasilac bokser. Boks ga je posebno privlačio pa se, kada je imao 14 i 15 godina, takmičio u amaterskoj ligi i imao rezultat od 18 pobeda i 4 poraza.

foto: Profimedia

Kao mla­dić, od­služio je dvomesečnu zatvorsku kaznu jer se potukao! Nakon toga odustao je od boksa, a razlog je više bio taj što je porodica morala preko okeana jer je otac dobio posao pisca na radiju “Slo­bodna Europa” u Nema­čkoj, gde je Rajan 1959. godine završio gimnaziju.

Tamo se nije bavio boksom, ali ni­je to ni bila njegova budućnost pogotovo zato što je njegova ambiciozna majka po svaku cenu želela da joj sinovi budu slavni i bogati pa je gluma bila njena tiha želja.

Zato je došla na svoje kad je Rajan, iste godi­ne kada je matu­ri­rao, debitovao na televi­ziji, u nemačkoj seriji “Tales of Vi­kings”, ali ne kao glumac već kao – kaskader! Tada se zainteresovao za glumu pa je, kad se porodica vratila u SAD, dobio ulogu u tv-serijama “Dobie Girls” i “The Virginian”.

foto: Profimedia

Početkom 1960-ih upoznao je sedam godina sta­riju glumi­cu Džoanu Mur. Nekoliko ndelje posle prvog susreta os­tala je u drugom stanju i par se venčao 1963. godine. Dobili su ćerku Ta­tum, a 11 meseci kasnije i sina Grifina.

Početna bračna euforija i roditeljska sreća brzo je splasnula jer Rajan, sa 22 godine, nije bio spreman da preuzme odgovornost kakvu su deca nosila sa sobom. Uz to, 1964. godine je dobio ulogu u neverovatno uspešnoj sapunici “Gradić Pey­t­on”. Us­­peh ga je toliko poneo da uopšte nije ma­­rio za porodicu.

Od Džoane se razveo 1967. godine, kada je već bio u vezi s kolegicom iz serije Li Tejlor-Jang, sa ko­­jom je iste godine dobio sina Patri­ka. Džoana se nije mogla da se nosi sa bezuspešnom karijerom i dvoje male dece pa je počela da pije i da se drogira, a decu bi često zaključavala u sobu ili garažu pa su zbog zapuštenog izgleda smatrani otpadnicima društva.

foto: Profimedia

To Rajana nije bri­nulo, ali kad je shvatio u kakvim uslovima žive, odveo ih je svojoj majci, a potom u internat. Ali nisu se snašli pa je Rajan ćerku Tatum i sina Grifina doveo sebi u Malibu (u međuvremenu se 1973. razveo i od druge supruge pa je ži­­veo sam), u kuću koja je tada bila si­nonim za lu­de zabave i orgije uz alkohol, seks i drogu.

Film­ska zvezda je tada ljubovala s Bond devojkom Ursu­lom Andres i jedva punoletnom Me­la­ni Grifit, s kojom ga je u krevetu pro­našla sopstvena ćerka!

foto: Profimedia

O’Nil je iza se­­­­be tada imao nominaciju za Oskar za film “Love Story” pa mu je nakon toga u po­s­lu krenulo vrtoglavom brzinom, a us­peh je značio i veliku na­klonost žena. A njih je ludih 1970-ih bilo neverovatno mnogo tako da su preko njegovog kreve­ta prošle i Barbra Strejsend, s kojom se upoznao na sni­manju filma “What’s Up, Doc?”, dizaj­nerkom Dajan von Fur­stenberg, pevačica Dajana Ros, glumica Džoan Kolins, bivša žena pevača Roling Stonsa Bjanka Džeger...

foto: Profimedia

Ali 1970-ih je O’Nil, osim sa ženama i drogom, muku mučio i sa ćerkom Tatum koju nije mogao da smiri pa joj je, da bi je zainteresovao, ponudio sara­d­nju na filmu “Mesec od papira”. Deseto­godiš­nja de­vojčica je za svoj je debi dobila Oskar kao tada najmlađa glumica u istoriji! To bi za svakog roditelja trebalo da bude najveća sreća, ali ne i za Rajana. Nije mogao da sakrije ljubomoru što je za isti film njegova ćerka nagrađena, a on nije. U napadu ljubomore tu­kao ju je, verbal­no zlostavljao, a čak je je i ocrnio re­kavši da se “toj lenčini posrećilo i da sada misli da je nešto napravila”!

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

foto: Profimedia

Njegov odnos prema de­ci je bio toliko grozan da joj je, kako je Tatum navela u au­tobiografiji, otac, i to kad je imala samo 11 godina, prvi ponudio kokain, baš kao i bratu (Gri­fin se još nije rešio zavisnosti, a 1990-ih su i nje­ga i Rajana uhapsili zbog posedovanja dro­ge i lie­kova)! A navodno su je i na svakodnevnim žurkama u očevoj kući njegovi prijatelji se­k­s­u­alno iskorišćavali a da on nije ni trepnuo! Čak šta više! Hranio je ego ljubavnim afe­rama kojima vi­­še niko nije znao broj i nije mario za potomke.

foto: Profimedia

Lude ‘70-e donele su i sreću; 1979. susret s glumicom Farom Fosit, koja će u njego­vom ži­votu, s raskidima svađama, biti sve do smr­ti. Na njihovom prvom sa­­s­tanku, kako je ispričao, samo smo se ljubili, i tako satima, sve dok nam usne nisu po­­p­lavele.

Fara je u to vreme bila jedna od naj­popular­nijih glumica, zvali su je seks-bomba, a uloga u seriji “Čarliejevi anđeli” Teksa­šan­ku s dugom pla­vom kosom učinila je fantazijom svih muš­ka­raca. Tada je bila udata za producenta Lija Ma­jorsa, Rajanovog dobrog prijatelja.

foto: Profimedia

– Kada sam je video, sve divlje u trenutku je iza­šlo iz me­ne. Nikad joj nisam bio neveran – rekao je u jeku zaljubljenos­ti Rajan koji je tada slovio za velikog holi­vud­skog zavodnika. A Fara?

– Bila sam toliko očarana njegovom pojavom da nisam razmišljala ni o čemu drugom u tom trenutku – opisala je susret s Rajanom.

foto: Profimedia

Zlatni par, kako su ih zvali, nikad se nije venčao, ali zato što to Fara nije htela. Kada su 1985. godine dobili sina Redmonda, njihovoj sreći ni­je bilo kra­ja, ali ni tada se Fara nije videla kao go­s­­­pođa O’Nil. Rajan se zbog nje i posvađao s ćerkom.

– Ta­tum nikad nije volela Faru. Go­to­vo pa me nate­rala da biram između njih dve. U redu, o­na mi je ćerka, ali Fara je žena s koj­om spa­vam! Nitko mi ne može narediti da raskinem s njom, a pogotovo ne dete!

foto: Profimedia

Ve­­za s Farom Fosit je trajala 17 godina, do 1997. godine, Nakon što mu je 2001. dijagnostifikovana leukemija (koju je uspešno preboleo), zbližio se s dec­om (nikad u potpuno­sti), ali i s Farom, koja je ubrzo nakon toga obolela od karcinoma de­be­log creva.

Iako je govorio o tuzi ko­ju os­e­ća za­to što “ona umire i niko ne može da je spa­si” – i u to­­me su se videle zle na­m­ere.

FOTO: PROFIMEDIA

Tako je sin Grifin re­kao da je sa­žaljenje tek trik i Rajanova želja da se dokopa glumičinog testamenta. Čak je tvrdio da mu je otac ljubomoran na njenu bo­le­st!

– Kad je Fara obolela, sećam se da je vikao: “Ne, ti ne umireš, ja umirem! Ja imam rak!” A ja sam mu rekao da to nije u redu jer je već pre­boleo leukemiju.

On je najveći ego­centrik kojeg možete da za­mislite! – rekao je Grifin.

foto: Profimedia

Da u tome ima istine, do­kazao je i sam Rajan koji je na sahrani voljene Fare svoju ćerku Tatum pozvao na piće jer je ni­­je prepoznao! Osim toga, dan nakon sahrane snim­ljen je u igrama na plaži s mlađanom plavušom!

No očigledno ga je Fara Fosit poznavala bolje nego iko pa mu je u testamentu ostavila – ništa!

2017. godine je ponovo oboleo – ovog puta od raka prostate zbog čega je išao na operaciju, a uz njege je sve vreme bio njegov i Farin sin, Redmond. Tada je izjavio:

foto: Profimedia

–Imam volju i želju da se borim protiv svih ovih stvari, ali ako i umrem barem ću napokon biti sa svojom devojkom. Ona se nije bojala smrti, pa se neću bojati ni ja– izjavio je nedavno O’Nil, misleći na svoju dugogodišnju partnerku Faru Foset, koja je pre devet godina preminula od raka debelog creva.

Glumac se oporavio ali i dan danas imal loše odnose sa svojom decom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Izvor: stil kurir


Sponsored ads: