42 GODINE JE ŽIVEO U DŽUNGLI, JEO JE PACOVE, GUŠTERE I ZMIJE: Priča o pravom Tarzanu koji nije znao da žene postoje

Ho Van Langa otac je zbog rata u Vijetnamu odveo u džunglu u kojoj su proveli 41 godinu, učeći osnovne tehnike preživljavanja i pravljenja skloništa.

Ho Van Tan je živeo normalnim životom sa svojom porodicom u seocetu Tra Kem za vreme rata u Vijetnamu.

Međutim, jednog dana je u eksploziji mine izgubio ženu i dvojicu sinova, pa je uzeo svog dvogodišnjeg sina Ho Van Langa i pobegao u džunglu, gde se potpuno izolovao od civilizacije i više nije stupio u kontakt ni sa kim, piše Daily Mail.

Njih dvojica su 41 godinu proveli u šumama Taj Tra u okrugu Kuang Ngai učeći da love, grade sklonište i da se brane. Preživeli su zahvaljujući voću i manioki iz šume i gajenju kukuruza, a u svoju ishranu su često uključivali i pacove, zmije, guštere, majmune i med.

Nosili su ogrtače koje su napravili od kore drveta i živeli su u drvenoj kolibi koju su podigli pet metara iznad zemlje.

Ceo život se hranio gušterima, zmijama i pacovima
Ceo život se hranio gušterima, zmijama i pacovima foto: printscreen/youtube

Thanh se plašio života među ljudima jer nije verovao da je rat gotov, a čak i danas kaže kako se nada povratku u džunglu. Od malih nogu Lang je svoje dane provodio među biljkama i životinjama, na području Kuang Ngai provincije.

Ono što je najviše šokiralo medije u priči ovog pravog Tarzana jeste činjenica da do nedavno nije znao da postoje žene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Kako kaže, njegov otac mu nikada nije objasnio da postoje dva pola, pa je prvi puta video nekog kada je stigao u malo naselje. Do sada je video svega pet osoba, ali uvek bi pobegao i sakrio se od njih jer nije poznavao ‘čoveka’ kao vrstu živog bića.

Nedostatak socijalnih veština jedna je od najvećih prepreka s kojom se Lang bori i osam godina nakon dolaska u civilizaciju. Iako sada zna da postoje muškarci i žene, još uvek ne razume glavnu razliku polova.

Otac ga je opisao kao bebu koja je zarobljena u telu muškarca jer ne razume koncept življenja u normalnom svetu.

Ne zna razliku između dobrog i lošeg ponašanja, ne zna ništa o životu. Odrastao je u divljini. Još uvek ne razume razliku između muškog i ženskog pola i nema seksualne potrebe. Nikada ih nije imao, ne zna za to”, rekao je za kraj otac.

Ipak, Lang se do sada koliko-toliko prilagodio životu među ljudima i svakoga dana nauči nešto novo.

Polako se navikava na život u civilizaciji
Polako se navikava na život u civilizaciji foto: Printscreen/youtube

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Izvor: Daily Mail / stil kurir


Sponsored ads: