5 STVARI KOJE ŽENA NIKAD NE SME DA RADI ZA SVOG MUŽA: Ovo naučite kao AMIN!

Sponsored ads:

Ako do sada niste shvatile, sada je vreme da naučite! Ovo nikako ne radite za muškarce!

Žena nikad ne sme ovo da radi za svog muža:

1. Pomaže ga finansijski

Čak i ako se muškarac žali da ima poteškoća sa finansijama, nikako ne smete da mu pomažete novčano ili nađete drugi posao kako biste ga izdržavale. Ovo je velika greška, zbog koje su mnoge žene patile.

2. Dajte mu skupe poklone

Bolje je da svom čoveku date mogo topline, vere u njega, divljenja, zavodljivih pogleda, a ne skupe poklone! Skupi pokloni mogu vašu vezu udaljiti od prave i istinske ljubavi.

3. Nikako ne smete da slušate njegove žalopojke i klimate glavom

Neki muškarci veoma vole da se žale ženama. Obično to nisu ni muževi, već ljubavnici. A žene misle da ako slušaju njegov bol, saosećaju sa njim, onda će njihov odnos postati dublji. Ali vi onda nećete biti njegova žena, već rame za plakanje. To je veoma loša navika koja će ga naterati da vam uvek dolazi sa žalopojkama, nikad lepim povodom.

Muž treba da bude neko ko rešava probleme, a ne neko ko se stalno žali!

Ako ima stvarno ozbiljan problem i zatraži savet od vas, evo šta ga možete pitati:

  1. Da li postoji način da rešiš ovaj problem?
  2. Da li misliš da postoje opcije za izlaz iz ove situacije?
  3. Šta se može učiniti u tom slučaju?

Postavljajte pitanja mirno i prepustite sve odluke svom mužu. Time ćete mu pokazati da ga podržavate, da ste zajedno i da verujete da može da pronađe rešenja. Muškarcima su zaista potrebne životne poteškoće, lekcije, problemi koje će rešiti – to je ključ njegovog formiranja kao ličnosti i kao čoveka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

4. Nikad ne smete da mu dajete savete i smernice

ZABORAVI NA TO. Čak i ako čovek pita šta da radi, onda samo treba da kažete da on najbolje zna. Davanje saveta znači preuzimanje neke odgovornosti. Ostavimo to muškarcima, njima je potrebnije.

5. Nikad ne pokušavajte da ga promenite

Znamo da mnoge žene pokušavaju da mužu nametnu štivo za čitanje, glasno uključuju predavanja, postavljaju video zapise. Obično to izaziva samo odbijanje i odbacivanje. Ne bi trebalo da radište takve stvari. Mnogo je delotvornije postati najsrećnije i najradosnije biće, naučiti da komunicirate sa ljudima, a onda će i on i sam početi da se pita zašto ste vi takvi.

ALI, ako vas muškarac zamoli da mu pričate o duhovnosti, ili o nekom znanju, ne morate da preuzimate ulogu Gurua. Nakon toga će vas poštovati kao učitelja, ali će potpuno zaboraviti da ste mu žena. Zato smireno kaži: „Dušo, ne mogu da ti objasnim, jer i sama pomalo razumem. Slušala sam to i to predavanje. Poslušaj i sam, ako te zanima!”

Dakle, nikako zgnječiti muža svojim intelektom. Ovo je mudrost žene. Jedna mudra žena nam je napisala da je počela da se brine o sebi, prestala da „pritiska“ svog muža, postala je radosnija i uopšte zaboravila da “popuje” svom mužu. Živela je sama za sebe i bila srećna. I posle nekog vremena našla je u noćnom ormariću svog muža čitavu gomilu duhovnih knjiga veoma visokog nivoa. On ih je sam kupio i pročitao nakon što je prestala da ga gura.

Ako ne želite da neko menja vas, ni vi ne insistirajte da promenite druge!

Izvor: stil.kurir.rs


Sponsored ads: