/Čovek je ušao u radnju i prodavac je video šta radi pred policama, shvatio je sve i reč mu nije rekao

Čovek je ušao u radnju i prodavac je video šta radi pred policama, shvatio je sve i reč mu nije rekao

Naš sugrađanin Jovan Stamatović Karić naleteo je na neobičan prizor u centru Beograda, koji mu je probudio ona najdublja osećanja.

Dirljiv status koji je na svom Fejsbuk profilu podelio naš sugrađanin, otopio je i najtvrđa srca. Na situaciju u kojoj se našao Jovan, malo ko bi ostao ravnodušan. On je otišao do obližnjeg marketa, kako bi pazario. Kada je ušao, ugledao je momka, koji je slagao sve proizvode po redu i veličini – a onda je saznao istinu.

Raspitao se kod trgovca o kome se radi, i ko je taj momak, a potom ga je pratio. Ceo događaj, Jovan je prepričao na svom Fejsbuku, a mi vam njegov status prenosimo u celosti:

 Minut tople dobrote prema Srbima.

Današnji dan mi je u život doneo još jednog drugara sa autizmom. Dok sam stajao pored kase u prodavnici u Kosovskoj, na vrata je ušao čovek, koji je pričao sam sa sobom i krenuo da slaže kesice/flaše/kutije po idealnim geometrijskim proporcijama.

Ja začuđeno pitao prodavca da li njihova firma zapošljava ljude sa autizmom, a on se nasmejao i rekao da on nije zaposlen, samo dolazi tako često, složi sve i ode dalje.

„Ja ga ponekada častim sokom, ali retko kada hoće sok ili čokoladicu, samo da slaže“ – kaže prodavac, dok otkucava moje maramice. Šta znači „ode dalje“ vizuelno mi je bilo dočarano deset minuta kasnije u Vlajkovićevoj – isti taj momak je išao ulicom i nameštao/popravljao flaše u koje se sliva voda od klima. Pored svakog lokala, kojem je prišao, momentalno se pojavljivao gazda sa osmehom i razmenio bi sa njim par reči – napisao je Jovan na svom Fejsbuku.

Različitosti su nešto sa čim se susrećemo svakodnevno. Ako se zateknete u situaciji kao i Jovan, priđite toj osobi udelite joj lepu reč, njima će to mnogo značiti a vama će ulepšati dan piše blic.