Da zadržite Raka dajte im ljubav i sigurnost – 10 stvari koje trebate znati o Raku

Voljeti Raka jedna je od najdivnijih stvari koje možete učiniti kada je ljubav prema nekome u pitanju. Njihovu sposobnost da vole i brinu o drugima je teško nadmašiti. Evo 10 stvari o kojima trebate znati kada volite Raka.

10. Lagane su. Rak je mnogima prvi na umu kada planiraju noć u gradu. Zrela račica zna da za sve postoji mjesto i da sve ima svoje mjesto, nikada namjerno ne pokušavaju privući više pažnje na sebe čineći stvari dramatičnim ili ozbiljnim. Oni se vani dobro zabavljaju što ih podmlađuje i puni im baterije. 

9. Vrijedni su. Rakovi se trude za sve što imaju i ne boje se izazova. Znaju da su za postizanje njihovih ciljeva potrebni odlučnost i upornost i neće se zaustaviti dok posao ne završi. 8. Mogu biti male „školjke“. “Što je moje, moje je, a što je tvoje, tvoje je” može biti mentalitet Raka.

Budući da se trude za sve, očekuju da to učine i drugi. 7. Intuitivni su. Kako je rak vodeni znak, sličan Škorpijama i Ribama, oni imaju prirodan dar za snalaženje u emocionalnim vodama svoje psihe. Oni vjeruju svom osjećaju i slijede svoje instinkte, jer je to način za njihov opstanak.

6. Osetljivi su . Kao i kod škorpija, kad se osjećaju emocionalno onesviještenima, izvući će klješta i vratiti vas na najbrži način kako bi dobili emocionalnu reakciju. Međutim, za razliku od škorpija, njihovi napadi nisu toliko duboki ili proračunati. Glavni cilj Raka je obrana i skretanje, za razliku od mentaliteta škorpija “štrajkom da bi se ubilo”. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

5. Oni su prirodni hranitelji. Iznad svih ostalih znakova, Rak je najmaterinskiji. Muškarac ili žena, ponose se brigom o porodičnim potrebama. Uživaju u ulozi dobitnika hljeba jer se zbog njih osjećaju važnima, poštovanim i cijenjenim. 4. Visoko su emotivni. 

Emocionalne potrebe raka izuzetno su velike i ako se ne njeguju pravilno, rakovi su skriveni u svom pravom jastvu jer stvaraju sloj za slojem “školjke” kako bi zaštitili svoja osjećanja. Svijet gledaju vrlo oprezno. Da biste zadržali raka, moraćete ih natjerati da se osjećaju sigurno i voljeno. 

3. Vole biti uključeni u akciju. Jeste li ikada bili na ljetnom odmoru uz živu muziku i ples, i odjednom su se rakovi izvukli s plaže da dođu i zavire i “uključe se u akciju?”. Ovo ne može biti istina. Rakovi su po prirodi znatiželjni i ništa ih ne privlači više od pozitivnih vibracija i dobrih vibracija. 

2. Oni su kućna tijela. Rakovi su druželjubivi, ali ipak se najudobnije osjećaju u svom prostoru. Oni traže vanjske okolnosti kako bi stekli osjećaj za svijet, ali povučeni kad se žele opustiti. Rakovi se vole zabavljati i prije će organizovati zabavu nego prisustvovati na njoj. 

1. Izuzetno su lojalni. Rakovi su najlojalniji znak zodijaka. Opraštaju (ako ne i previše opraštaju) imaju razumijevanja i saosjećanja. Razumiju da svako ima svojih mana i ne zamjera im. Izraz “oprosti i zaboravi” izuzetno cijene, ali ne iskorištavajte … Tri udarca i gotovi ste!

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Izvor: pult24.info


Sponsored ads: