IMALA JE 43 KAD JE ODVELA DECU NA PLAŽU I SRUŠILA SE PRED NJIMA: Dan kad je cela Juga zanemela zbog velike tragedije

Đurđica Barlović bila je jedna od najharizmatičnijih dama bivše Jugoslavije, ali je njenu perspektivnu karijeru prekinula prerana smrt

Prva pevačica “Novih fosila” Đurđica Barlović bila je jedna od najharizmatičnijih dama bivše Jugoslavije, ali je njenu karijeru prekinula prerana smrt 1992. godine. Tog kobnog 22. avgusta na Pagu joj je pozlilo na plaži dok se kupala s porodicom.

Da je sudbina bila drugačija, ove godine bi pokojna pevačica proslavila 73. rođendan.

Ona je preminula u 42. godini života i to od posledica akutnog infartka u Internoj bolnici u Zadru.

Njene pesme i danas obožavaju generacije. Đurđica je od infarkta umrla u 43. godini, a njeni sinovi su data imali – Hrvoje 11, a Borna samo četiri godine.

đurđica barilović
foto: preentscreen/Youtube

– U našoj porodici rođendani se nisu nikada grandiozno slavili. Nije ih ni mama posebno veličala, ali u našu kuću su uvek dolazili bliski ljudi jer je mama obožavala da kuva. Skupili bi se prijatelji i zapevali bi – ispričao je Đurđičin stariji sin Hrvoje (41).

Đurđica Barlović
foto: Printscreen Youtube / Julian Hiti

Iako im je majka puno vremena provodila po turnejama, porodica joj je uvek bila na prvome mestu.

– Bila je prava majka i domaćica. To joj je bio imperativ i na prvome mestu. Nije joj bio potreban muškarac da joj promeni plin, a nekad je i gume sama menjala na autu. Kuća je uvek bila čista – kaže Hrvoje, koji i danas pamti njene škampe, a otkrio je i da je pevačica sama šila svoje haljine za nastup.

– Mama je više od 90 posto svoje garderobe za koncerte skicirala i šila sama, a te kreacije su bile prekrasne – kažu braća koja njenu venčanicu čuvaju i danas.

Razmišljali su, kažu, dati je u dobrotvorne svrhe i organizuju humanitarni koncert.

Svi satovi stali

Đurđica je bila prva pevačica Novih fosila, a grupu je napustila jer je želela da se posveti porodici. Ostala je u dobrim odnosima sa muzičarima iz benda, a dan kada je umrla, desilo se nešto neobično u Dujmićevom stanu!

Đurđica Barlović
foto: Youtube Printscreen / Deky Simper

– Bila je čvrstog i stabilnog zdravlja. Zato me je i iznenadio taj prerani odlazak. Tog dana kada je umrla, verovali ili ne, svi satovi u mom stanu su stali. Kasnije sam čuo tu tužnu vest – pričao je pokojni Dujmić.

Izvor: stil.kurir.rs