Inspirativne riječi Mire Furlan: Ljubav uvijek nađe put kroz sve teškoće, probleme i izazove

U 66. godini života napustila nas je jedna od najboljih glumica sa naših prostora, Mira Furlan.

Početkom devedesetih se sa svojim suprugom preselila u Ameriku gdje je i provela poslednje dane svog života. Ostaće upamćena po mnogim ulogama koje su obilježile njen život kako u domaćoj, tako i u svjetskoj kinematografiji.

Takođe, pamtićemo je i po mnogim izjavama kojima je uspjvala da dodirne naša srca i podigne mnogo prašine. 1.”Brak je jako težak zadatak, o tome nema sumnje. Kao i u životu uopšte, treba imati strpljenja i nadati se da će loše faze proći i da će dobre ponovno doći. Ponekad je to preteško ili čak nemoguće i čovjek gubi nadu. Ali, da budem krajnje banalna, poslije kiše obično zasja sunce.” 

 2.”Slava se može izgubiti, ali talent ne.” 3. “Ljubav je ključ. Ljubav bi se uvijek probila kroz sve moguće teškoće, probleme i izazove. Imali smo samo jedno drugo, borili smo se i sa vanjskim okolnostima, a često i sami sa sobom.”

4. “Ovo već dugo nije “moj svijet”, a sada pogotovo.” 5. “Imam stalnu potrebu da se izvinjavam mladim ljudima za sve što su naše generacije ostavile njima: svijet dubinski zagađen i otrovan, izvana i iznutra.” 6. “Za svaku štednju mora se nečega odreći. Ja ću se odreći rasprave sa budalama i uštedjeću na živcima”

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

7. “Kad me pitate što se promijenilo, ne osjećam se spremnom da o tome nešto ozbiljno kažem: ja dođem i odem, imam mogućnost izbora i to moj život na obje strane čini drugačijim od života građanina koji taj izbor nema i koji zavisi o penziji od koje ne može platiti ni svoje račune, a kamoli još da negdje otputuje ne bi li provjetrio mozak.” 

8. “Novac je danas postao najbitniji i ništa drugo kao da nije važno.” 9. “Ne razumijem nacionalizam, ne vibriram na toj žici. Oduvijek mi se činilo da su nacionalne etikete slučajne i, više, manje, proizvoljne.” 

10.”Gledam u zvijezde. Noć je vedra i Mliječna staza čini se tako blizu. Tamo ću uskoro poći. “Svi smo mi od zvijezda”, odjednom sam se sjetila Delennine rečenice iz Joeovog scenarija. Nije loše. Ne bojim se. U međuvremenu, dopustite mi da sklopim oči i osjetim ljepotu oko sebe. I duboko udahnem ispod tamnog neba punog zvijezda. Udahnem. Izdahnem. To je sve”

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Izvor: infopult


Sponsored ads: