KADA LJUDI ČUJU KOLIKO IMA GODINA OSTAJU U ČUDU: Mira Adanja Polak i dan danas radi punom parom kao i pre 50 godina

Mira Adanja Polak je jedna od najcenjenijih ličnosti u našim medijima, ali i u svetskom novinarstvu, a svojim stavovima o braku je svojevremeno sve zaprepastila!

Mira Adanja Polak je naša čuvena novinarka i televizijska voditeljka jevrejskog porekla koja je stekla prepoznatljivost svojim autentičnim stilom intervjua. Naime, njoj polazi za rukom ono što nikom nije, te je uspela da uradi ekskluzivne intervjue s izuzetno poznatim ličnostima iz sveta umetnosti, politike, biznisa i šou-biznisa, kao i s pripadnicima kraljevskih loza, u trenucima kada kada je to bilo gotovo neostvarljivo.

Mira Adanja Polak
foto: ATA Images

Međunarodno priznata novinarka, producentkinja, istraživačica, saradnica i autorka rođena je u Budimpešti, a njeni roditelji – otac Solomon Adanja, lekar i jedan od osnivača VMA i majka Katarina, istoričarka umetnosti, bili su sefardski Jevreji.

Diplomirala je na Grupi za psihologiju Filozofskog fakulteta Beogradskog univerziteta. Bila je šef marketinga u „Eksport presu“ (1968) i šef stjuardesa u „Avio geneksu“ (1969 — 1971). U Televiziji Beograd zaposlena je od 1971. godine.

Pre televizije pisala je za “Politiku”, “Dugu”, “Bazar”, a kasnije je sarađivala i za svetske medije poput časopisa “Pipl”, “Rojaliti”, američku televiziju ABC, britansku ITN itd. Govori srpski, engleski, francuski, mađarski i italijanski jezik.

Mira Adanja Polak
foto: ATA Images

U njenoj izuzetno bogatoj karijeri mogu su naći priče sa poznatim ličnostima koje su vrlo retko davali invervuje, posebno za neku stranu televiziju. Njeno ime je tako godinama postalo sinonim za ekskluzivnost. Osim toga, izuzetno je posvećena i humanitarnom radu.

Decenijama je u braku sa, kako naglašava, čovekom njenog života – Martinom Darkom Polakom, koji je po profesiji raketni inženjer. Voditeljka neretko ističe da joj se nije mešao u posao, te da nije bio mnogo zainteresovan za njene emisije.

Pre nekoliko meseci se osvrnula na svoje poznastvo sa najpoznatijom američkom voditeljkom Barbarom Volters koja je preminula u 93. godini života i koja joj je na neki način bila i mentor:

– Učila sam od Barbare Volters, legende novinarstva. Umrla je u 93. godini. Nema važne osobe u svetu politike i umetnosti koju ona nije intervjuisala. Njena karijera trajala je decenijama i trasirala je put specifičnom načinu intervjuisanja. Poznati su njeni intervjui sa Fidelom Kastrom, Ričardom Niksonom, Sadamom Huseinom, Margaret Tačer. Dobitnica je 12 Emi nagrada. I danas pamtim neke njene instrukcije koje mi je dala na samom početku moje karijere

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Ono što mnoge zanima je koliko ima godina, pošto deluje kao da uopšte ne stari, a i dan danas radi kao i pre 50 godina.

Mira Adanja Polak rođena je 22. avgusta 1942. godine, što znači da ona danas ima 80 godina. Neverovatna žena!

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Izvor: stil.kurir.rs


Sponsored ads: