Kvocijent inteligencije ovog dječaka (4) toliko je visok da je ispitivačima ponestalo pitanja

Kvocijent inteligencije četverogodišnjeg Lawsona je toliko visok da je ispitivačima s Mense ponestalo pitanja. S 3 godine postao je jedan od najmlađih članova Mense.

Blizanci Lawson i Gwendolyn Lundberg rođeni su prerano u srpnju 2017. godine. Iako je Gwendolyn bila vrlo zdrava od početka, Lawson je imao mnoge probleme. 

Nije mogao jesti te je proveo nekoliko tjedana na intenzivnoj njezi boreći se za život. Kada je napokon otpušten iz bolnice, liječnici su očekivali da će imati kognitivnih problema. 

Njihova predviđanja su se činila točnima jer je Lawson izgovorio samo dvije riječi u dvije prve godine svog života. No, tada je njegova mama Sara primijetila veliku promjenu. 

„Činilo se kao da skače prema naprijed, učio je oblike, a da mu ih nismo pokazivali, učio je riječi koje nikada nismo spomenuli pred njim“, rekla je Sara. 

Ranije ove godine Lundberg obitelj prošla je kroz veliku oluju zajedno s brojim ljudima u Portlandu. Dok su bili zatvoreni u kući, Lawson je počeo učiti imena država i glavnih gradova. 

„Tada smo shvatili da je nekako samostalno naučio čitati što nas je oborilo s nogu“, rekla je Sara. 

A Lawson je tek bio krenuo s učenjem! Sada zna imena svih 50 država u SAD-u kao i svaku državu na svijetu – njih 195! Ujedno je zapamtio svaku zastavu i svaki glavni grad na svijetu. 

Lawson države svijeta
Foto: Facebook

Velika glad za znanjem

Nakon što su svjedočili njegovoj velikoj gladi za znanjem, roditelji su odlučili izmjeriti Lawsonov kvocijent inteligencije na profesionalnoj razini. Rezultat je bio 151! To ga je stavilo blizu Alberta Einsteina koji je imao kvocijent od oko 160 i to s dosta više godina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Tada se taj maleni genije pridružio Mensi, neprofitnoj organizaciji za osobe s kvocijentom inteligencije većim od 130. Sa samo 3 godine, Lawson je postao jedan od njihovih najmlađih članova. 

„Kada su došli do 21% testa, on je već na sva pitanja točno odgovorio te više nisu znali što da ga pitaju“, rekla je Sara, „Većinom netko pogriješi makar nekoliko pa imaju prostora za ispitivanje, no oni to nisu mogli učiniti jer je on na sve točno odgovorio, što nije bilo uobičajeno.“ 

Lawson Mensa
Foto: Facebook

Pametan, ali i jako dobar dječak

Lawson će ići na još jedan test kada poraste jer su takvi testovi mnogo precizniji budući da imaju neograničen broj pitanja. Do tada obitelj pronalazi kreativne načine da njihov sin čini dobro u svijetu. 

„Razgovarali smo s njim o važnosti humanitarnog rada“, rekla je Sara, „Kada su Lawson i njegova sestra blizanka bili na intenzivnoj njezi nakon poroda mnogo nam je pomogla udruga March of Dimes.“ 

S ciljem pružanja podrške toj humanitarnoj organizaciji Lawson je odlučio uzeti kist u ruke. Svaki put kada netko donira za March of Dimes, ta osoba dobije sliku neke države koju je naslikao sam Lawson. 

Taj se 4-godišnjak već pokazao kao pametna, ali i jako dobra osoba. Baš nas zanima što će sve postići u budućnosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Izvor: novizivot


Sponsored ads: