Ljubav je kad ne možete zamisliti život bez te osobe: 5 pokazatelja da zaista volite čovjeka

Pitanje “Da li stvarno volim?” – nije pokazatelj problema u vezi, već samo želja da čovjek bude svjestan da čini pravu stvar i živi osviješćeno.

U nastavku donosimo 5 osnovnih pokazatelja koji bi vam mogli pomoći da procijenite koliko volite neku osobu. 1. Želite da rastete zajedno: Kada ste zajedno, vi postajete bolji. Svjesni ste da je to odnos koji želite zadržati cijeli život i činite sve da ga sačuvate.

2. Prihvatate svaku stranu te osobe: Nema idealnih ljudi. Svjesni ste da vaš partner nije idealan ali vi ga jednostavno volite. Prihvatate njegove mane i ističete njegove vrline. To je najveći pokazatelj emocionalne zrelosti i prave zaljubljenosti. 

3. Popuštate: Ako volite, vi ste spremni ponekad se povući, pristati na kompromis, ili čak pretrpjeti nešto što vam smeta. Naravno, u granicama razumnog. 4. Ne skrivate svoje emocije: Nije vas sramota pokazati slabost pred njim, bez ustručavanja pokazujete da se ne osjećate dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Nije vas sramota pokazati koliko ga volite i otvoriti svoje srce. Ne stidite se i ne plašite se da budete prirodni sa tim čovjekom. To je znak da ga istinski volite i da ste mu u ruke predali svaki dio svog bića. 5. Plašite se da izgubite tog čovjeka: 

Postavite sebi pitanje: “Šta će se dogoditi ako moj voljeni čovjek nestane sutra?” Odgovor mora doći odmah. Ako vam sama pomisao na to dođe nepodnošljivo tužno i teško, onda ga stvarno volite. Ako smatrate da bi lako mogli nastaviti život bez njega – to je odličan pokazatelj da se tu ne radi o stvarnoj ljubavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Izvor: pult24.info


Sponsored ads: