LJUBAVNA PRIČA IZ JUGOSLAVIJE KOJA KIDA DUŠU: Posle njega nikad nije pogledala DRUGOG, a malo ko je IMAO ono što su ONI

Ljubavna priča Josipe Lisac vredna je divljenja, postala je besmrtna, a malo ko ju je doživeo.

LJUBAVNA PRIČA IZ JUGOSLAVIJE KOJA KIDA DUŠU: Posle njega nikad nije pogledala DRUGOG, a malo ko je IMAO ono što su ONI

Ljubavna priča Josipe Lisac, Foto: Pritnscreen/youtube

Svaka ljubav ima svoju priču – neke imaju srećan, neke tužan kraj, a samo retke postaju besmrtne. Čuvena pevačica, Josipa Lisac imala je tu sreću da doživi ljubav o kojoj godinama ne prestaje da se priča, a koja je postala ona retka – besmrtna.

Ljubav svog života, Karla Metikoša, pevačica je upoznala dvane 1971. godine, a odmah su znali da su suđeni jedno drugome. – “Pa tako, pogledali smo se i od tada smo skupa. Zbilja smo se pogledali”, rekla je Josipa u jednom intervjuu.

Njihov odnos zansnivao se na velikom poštovanju, dok je razgovor bio način na koji su prevazilazili sve prepreke. Međusobna podrška činila je njihovu ljubav jačom i lepšom.

“Nikada nismo razgovarali onako monstruozno kako ja danas čujem ljude da razgovaraju. Nikada nismo jedno drugome opsovali ili zalupili vratima. Šta smo si imali da kažemo, rekli bismo odmah, nismo ostavljali za kasnije. Sve smo rešavali razgovorom. Kad bi neko od nas bio indisponiran ili pod stresom, drugi bi ga dizao, tako smo se smenjivali i funkcionisali”, napisala je Josipa Lisac instagramu o svojoj jedinoj i najvećoj ljubavi.

Kralo je uvek samo najlepše govorio o Josipi, a njih dvoje su zajedno stekli veliku slavu. Bili su potpuno drugačiji i svoji, stvarali su umetnost koju je malo ko razumeo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

“Kad sam se vratio u Zagreb, shvatio sam da se muzička scena promenila. Došli su drugi ljudi, grupa je bilo k’o gljiva posle kiše, uopše nisam znao ko, šta… Ali nekako sam se utopio u tu kolotečinu, imao gaže i jednom otišao u Petrinju, sreo Josipu Lisac, naši pogledi su se sreli – ko u priči – i od onda se više nismo rastajali. Od 1971. godine. Bio sam oduševljen i njenim pevanjem i načinom na koji se ponašala… Onda sam se do ušiju zaljubio i tako”, govorio je Karlo.

Uprkos tome što se nikada nisu venčali, zavetovali su se na večnu ljubav, sve dok ih smrt ne rastavi. I tako je i bilo, ljubavni odnos koji je traja 20 godina, prekinula je Karlova smrt. Umro je mlad, u 51. godini života, 1991. Međutim, ljubav se nije ugasila. Josipa je Karlu bila verna i nakon njegove smrti, dok mu je uvek posvećivala pesme, pisma i najlepše reči.

Posle Karla, Josipa nikada nije doživela drugu ljubav. – “Nisam, jer mi je srce puno i u njega više ništa ne može da stane”, rekla je.

Njihova ljubav smatra se jednom od najvećih i najlepših koju Jugoslavija pamti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Izvor: stil kurir


Sponsored ads: