MAGIJA kontakta očima : Kada se duše DODIRUJU I ISCELJUJU

Trend prema holističkom zdravlju u zdravstvenoj i wellness industriji je nepogrešiv.Više nego ikada tražimo inovativne nove načine koji nam mogu ponuditi iskustva koja uključuju dobrobit uma, tijela i duha.

Dublja povezanost

Da bi stvarno vidjeli jedni druge, u sebi je moćan alat za iscjeljivanje.Koliko često si dopuštamo da napravimo dublji kontakt sa drugim ljudskim bićem?Jedinstven čin zadržavanja nečijeg pogleda – bilo da je to nova osoba, potencijalni poslodavac ili stari prijatelj – ima moć zapaliti ili probuditi vezu.

Istina je , međutim, da dugotrajan kontak s očima više nije dobro za prakticiranje zbog brzog, tehnički naklonjenog društva.Odrasli drže kontakt očima između 30 i 60 % vremena , prosječno 60 do 70 % je potrebno za stvaranje osjećaja emocioanlne veze.

Danas su odnosi obično transakcijski; jedna osoba daje, a druga prima.U procesu zurenja u oči, sudionici su pozvani na iskustvo primanja, što bi im moglo biti strano.

Kakvoća međuljudskih veza je pokazitelj njihove razine mira i sreće.I kvantitet i kvalitet veze utiču na mentalno zdravlje, zdravstveno ponašanje , tjelesno zdravlje i rizik od smrti.Jednostavno kontakt očima je katalizator za poboljšanje osjećaja emocionalne povezanosti.

Iskustvo

Sam čin gledanja u oči poznat je u području budističke tradicije i duhovne psihologije.Savremena praksa gledanja u oči odvaja moć vježbe u univerzalno dostupnu praksu.U ovom modelu gledanja u oči, sudionici, upareni u parove, izrađuju neposredan, neprekinuti kontakt očima koji traje između 60 sekundi i pet minuta.

Tokom sesije gledanja u oči, sudionici su na putovanju kroz istraživanje uzbuđenja i iscjeljiteljskih emocija.Od njih se traži da šute tokom procesa i da slijede upute , dok u pozadini svira pažljivo odabrana muzika.

Moć iscjeljenja

Kontakt očima kao praksa može biti vrlo moćna metoda iscjeljivanja, jer nam pomaže da prepoznamo onog ispred nas kao nas same.Izravno izaziva iluziju razdvajanja i pruža nam priliku da uzastopno kušamo naše temeljno jedinstvo.Neki kažu da je kontakt očima otvorio vrata novom načinu postojanja i viđenja svijeta kako unutar tako i izvan sebe.Na energetskoj razini mogu se osjetiti moćni ljekoviti valovi u cijeloj sobi, potičući osjećaj dubokog jedinstva sa svima koji su prisutni i sa svime što je.

Dodir duše

Tokom razmjene sudionici mogu doživjeti meditativno stanje.Proces gledanja u oči poziva svoje sudionike da se sjete svoje urođene vrijednosti.Što više pojedinac može prihvatiti i predati sve što emocionalno emituje, to imaju veću mogućnost da idu dublje , to je njihovo iskustvo bogatije.Ideja biti viđen bez potrebe da se kaže ili uradi bilo šta kako bi bili cijenjeni ima značajan uticaj na psihu.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.oazaznanja.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.