Malog dječaka su liječnici poslali kući da umre, no on je živo čudo

Malog Lucu su liječnici poslali iz bolnice kući da umre, no čudo je da je još živ. Pročitajte u nastavku tešku priču ove obitelji.

Novopočenoj majci iz Velike Britanije su liječnici nakon porođaja prvo rekli da nema o čemu brinuti, a onda joj je rekli da je njenom sinu ostalo nekoliko mjeseci života.

Rebecca Parks (27) je napustila posao u vrtiću da bi se posvetila malom Luci i njegovom starijem bratu Zecu kada je počela karantena u njenoj zemlji.

Ona i njen partner Paul Evans (36) prošli su kroz pakao u kojem se većina roditelja nikada nije našla, ali oni se unatoč mračnoj prognozi nastavljaju boriti.

Unatoč tome što su Lucu prije dvije godine liječnici otpisali zbog raka u četvrtom stadiju, mališan prkosi prognozama i nastavlja se oporavljati. Upravo je krenuo u vrtić. Sada kada biste ga pogledali jednostavno ne biste znali kroz što je prošao i da se i dalje svakodnevno bori za život – kazala je Rebecca za Wales Online.

Muke su počele kad su roditelji primijetili da Luca, tada star svega pet tjedana, ne može micati lijevu ruku.

– Nije je mogao ni podići, bila je tako slaba. U našoj bolnici dijagnosticirana mu je Erbova paraliza. Rekli su mi da nema razloga za brigu i da će ga za četiri mjeseca u Leedsu pregledati specijalist koji se bavi tim slučajevima – ispričala je majka.

Luca Parks 2
Foto: Rebecca Parks/Wales Online

Pravi uzrok Lucinih simptoma

Erbova paraliza je problem sa živcima u ramenu i ruci koji dovodi do gubitka mišićne funkcije, obično nakon posebno teškog porođaja. Međutim, pravi uzrok Lucinih simptoma bilo je nešto mnogo gore.

– Navršio je četiri mjeseca i otišli ​​smo u Leeds, ali prije operacije liječnici su odlučili napraviti magnetnu rezonancu. Pokazalo se da ima veliki tumor kičmene moždine dužine oko sedam centimetara. Nisam u potpunosti razumjela što mi je rečeno. Nisam bila sigurna da znam šta se događa. Osjećala sam se kao da se moj svijet razbio. Vrijeme je stalo i moje srce je puklo na milijun komada – prisjetila se Rebeccaa užasa koji ih je zadesio 23. lipnja 2020.

Dječaka su s roditeljima hitno prebacili u dječju bolnicu u Cardiffu gdje su liječnici, četiri dana kasnije, nakon još jedne magnetne rezonance zaključili da je u pitanju rak kojeg ne mogu operirati.

– Bili smo u nevjerici. Očajnički sam željela da su u krivu. Upravo sam izgubila oca zbog raka u veljači 2019. i sada smo se ponovo suočili s ovim užasnim putovanjem, ovog puta sa našom novorođenom bebom – nastavlja ispovijest majka.

Luca Parks 1
Foto: Rebecca Parks/Wales Online

Dječaku je pozlilo nakon prve kemoterapije

Kemoterapija je krenula u srpnju, ali je dječaku pozlilo nakon prve runde. Bio je u kritičnom stanju, dok se rak širio i počeo blokirati cirkulaciju.

– Onkologinja nas je odvela u malu, tihu sobu gdje nam je rekla da se moramo pripremiti za najgore i da odvedemo Lucu kući. Nisu mislili da će preživjeti taj vikend – prisjeća se Rebecca.

Međutim, čudo se desilo kada je Luca u zadnjem trenutku dobio novi lijek, za koji se ispostavilo da mu je spasao život.

U travnju je Luca prebačen na intenzivnu njegu nakon što je skener pokazao da rak ponovno raste, a Rebecci je rečeno da „stvari mogu krenuti u bilo kojem pravcu“.

– Srceparajuća istina je da je Luca za sada stabilan, ali smo potpuno svjesni da će jednog dana mogućnost njegovog liječenja jednostavno nestati. Proveo je cijeli travanj u bolnici, no ponovo je smršavio i morao je ponovno učiti hodati. Nevjerojatno je kako se i dalje vraća. On redovno dobiva lijekove protiv bolova zbog mišićnih grčeva – opisuje Rebecca mučnu borbu.

Mališan je trenutno u stabilnom stanju, kosa mu je opet počela rasti, dobio je na težini i može više vremena provoditi kod kuće. Ipak, pitanje je koliko će to potrajati, jer prognoze i dalje nisu povoljne.

Pomolimo se za ovu obitelj koja se uistinu nalazi u teškoj situaciji, a posebno za dječaka da Bog blagoslovi, podari mu snagu i ozdravljenje po Njegovoj volji.

Izvor: novizivot