NAJLEPŠA AFRIKANKA ODBILA BOGATAŠA I NJEGOV LUKSUZ, PA ODLUČILA DA ŽIVI TRADICIONALNO: Neverovatna priča samohrane majke

Proglašena je za najlepšu Afrikanu, a posle velika slave i uspeha, odlučila je da se vrati svoje selo, a onda se desio veliki preokret!

Prelepa Afrikanka Hamamat Monti iz Gane živi potpuno neobičnim životom, a sve očarava svojim besprekornim izgledom. Uvek ima široki osmeh na licu, a njeno vitko telo dolazi do izrašaja u šarenim odevnim kombiacijama. Iako biste odmah pomislili da je reč samo o manekeni koja savšreno pozira – varate se. Ova mlada dama je majka troje dece, radi mnoge poslove, a delić njene svakodnevice koje deli na Instagrami pradi 1.200.000 ljudi.

Hamamat
foto: Printscreen Insstagram – iamhamamat

Nije ni čudo, kada je njena životna priča prava filmska! Naime, Hamamat se odlučila za tradicionalan život u svom rodnom selu. Odmalena je naučila sve da radi – lovi ribu, pravi puter, bere voće i sl. Sa druge strane, izgleda tako posebno da njena lepota očara svakoga, te je 2006. krunisana je za Mis Malajka, a 2007. godine proglašena je za Model Afričkog univerzuma.

Njena strast je prirodna lepota i ona veruje da je najbolji način da vaša koža bude glatka i zdrava korišćenje prirodnih proizvoda, zbog toga je pokrenula i svoju kozmetičku liniju.

Hamamat
foto: Printscreen Insstagram – iamhamamat

Hamamat je rođena i odrasla u Gani. Na nju je uticala njena majka, tradicionalna isceliteljka koja ju je naučila o prednostima korišćenja prirodnih sastojaka za negu kože. Pored karijere modela, Hamamat je takođe obučeni terapeut lepote i ima duboko razumevanje nege kože i zdravlja. Radila je sa nekim od vodećih brendova u Africi i stekla je reputaciju zbog svoje stručnosti.

U medijima je često nazivaju afričkom boginjom, opisom s kojim će se, pogledom na samo nekoliko njenih slika, sigurno većina složiti.

Dok je bila mlada, sanjala je o bogatom muškarcu koji će joj pružiti luksuzan život

hamamat
foto: Instagram / iamhamamat

Od tinejđerskih dana Hamamat se bavi modelingom, a u jednom od intervjua, 35-godišnja Afrikanka iz skromnog sela blizu Bolgatange, otvoreno govori o tome kako joj je glavni cilj nakon pobede na takmičenju lepote bio da se dobro uda, kako bi sebi omogućila sve što poželi.

Nedugo nakon što je pobedila na takmičenju lepote, Hammat je upoznala bogatog Finca koji se brzo zaljubio u nju, a ona kaže kako su je čak i porodica i prijatelji nagovarali da se uda za njega zbog novca. Međutim, uprkos snovima o luksuznijem životu, lepa manekenka se nije zaljubila u miljardera koji joj je nudio brak, te ga je ostavila.

“Jednostavno nisam mogla da se zamislim sebe kao Afrikanku koja se udaje za belog čoveka zbog novca”, bila je iskrena.

Kasnije se udala za drugog muškarca s kojim je dobila dvoje dece. Međutim, ni taj brak nije potrajao i Hamamat je ostala sama sa mališanima i nešto ušteđevine, nakon čega je brzo shvatila da će se morati se snađe kako bi osigurala život sebi i deci. Više nije imala novca da ostane u gradu, vratila se u svoje rodno selo u Gani, gde je ponovo počela da živi sa svojom familijom u skromnim uslovima.

Kad sam se vratila kući, stalno su me podsećali da sam ja Afrikanka, pa postoje neke stvari koje ne bih smela da radim, određene ambicije kojima ne bi smela da se bavim.To mi je bio problem jer nikad nisam mislila o sebi kao o Afrikanki, nikad o sebi nisam mislila kao o ženi za početak. Za mene je granica bio moj kapacitet, moja sposobnost”, istakla je Hamamat.

View this post on Instagram

A post shared by H A M A M A T (@iamhamamat)

Nastavila je da bude aktivna na društvenim mrežama, gde je povremeno delila događaje iz svog života, međutim jedan joj je video promenio dalji tok života.

Kada je podelila video u kojem njena porodica tradicionalno proizvodi šea puter, nije ni znala da će upravo to biti početak njenog poslovnog uspeha i kako će jednog dana sama zarađivati bogatstvo za koje je nekada smatrala da joj može biti dostupno samo ako se uda za bogatog muškarca.

Video je naišao na veliko zanimanje javnosti i brzo postao viralan, a Hamamat je tu uočila priliku za biznis. Pokrenula je 2017. brend Hamamat African Beauty, pa sa članovima svoje porodice ručno proizvodi šea puter i prodaje ga, danas već šiorm sveta.

Brend nudi ručno pravljene proizvode za negu kože koji su napravljeni od 100% prirodnih sastojaka. Podstaknuta uspehom brenda posvetila se društvenim mrežama, a čak je otvorila i muzej putera.

U selu sve što koristimo na svojoj koži je sveže ručno pravljeno – šea puter, prirodna ulja, začinsko bilje i sastojci koji su lokalno uzgojeni u Africi. Verujemo u čaroliju šea putera, takođe verujemo u isceliteljske moći afričkog bilja i biljaka pa to mešamo i stavljamo u svoje proizvode”, piše na stranici brenda.

Hamamat danas živi i radi u svom rodnom selu, a putem društvenih mreža upoznaje ostatak sveta s afričkom kulturom, a svojim brendom izdržava i druge afričke porodice.

Pored svog posla, Hamamat je takođe aktivan zagovornik prava i osnaživanja žena. Ona koristi svoju popularnost kako bi podigla svest o izazovima sa kojima se suočavaju žene u Gani i Africi, i radi sa organizacijama koje podržavaju obrazovanje, zdravlje i ekonomski razvoj dama.

Dobila je brojne nagrade za svoje preduzetništvo, liderstvo i društveni rad. Ona je inspiracija mnogim ženama u Gani i Africi, i nastavlja da prati svoju strast za prirodnom lepotom i osnaživanjem.

Izvor: stil.kurir.rs