NAJLEPŠA I NAJTUŽNIJA PESMA POSTALA JE NJENA KLETVA: Donela joj je slavu, ali i obeležje najtragičnije pevačice Juge

Kada čujete šta je sve doživela Jadranka Stojaković nećete moći da poverujete da tolika nevolja može da stigne jedno ljudsko biće

Ne postoji osoba kojoj se koža ne naježi kada čuje prve taktove pesme “Što te nema” i skoro da je neverovatno da poverujemo u činjenicu da će ove godine u maju biti tačno 7 godina od tragične smrti Jadranke Stojaković.

Kažemo tragične, jer je gubitak jedne takve umetnice bio ogromni gubitak za čitavu bivšu Jugoslaviju.

Jadranku Stojaković pamtimo kao pevačicu, kantautorku i slikarku koja je pesmama “Sve smo mogli mi”, “Ima neka tajna veza”,”Što te nema” i td. ušla u naša srca i tu zauvek ostala.

Jadranka Stojaković
foto: Printscreen Youtube / trista300

Malo ko zna da je ova velika umetnica imala i neverovatno tragičnu sudbinu.

Preminula je u penzionerskom domu “Ivan Pavao” u Banjaluci, a tome su prethodile godine tragedija, mučenja, borbe sa bolešću i zaborava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Jadranka je 23 godine živela u Japanu. Tokom rata, u njen stan u Sarajevu je ušao nepoznati čovek i na prevaru ga preprodao. Pevačica nikad više nije vratila otetu imovinu.

Kad je iz Japana došla na sahranu sestre, na putu do groblja, u autu ispred njenog gine joj druga sestra.

Jadranka Stojaković
foto: Fonet

A onda je 2010. na turneji u Japanu pala izlazeći na binu. Dopuzala je do stolice sa koje je trebalo da svira i peva i ipak održala koncert.

“Noge su mi postepeno otkazivale dok nisam postala potpuno nepokretna”, ispričala je.

Bolest motornog neurona, koja joj je ustanovljena nakon pada, iz dana u dan oduzimala joj sve više snage.

Stanje joj se samo pogoršavalo. Pred kraj života je jedva mogla i da govori. Ipak, njen duh bio netaknut.

“Interesantno je to kada se u životu čovek zapita šta je to sreća i koliko svesno utičemo na svoje pozitivne misli, na svoja dobra dela. Ako mene danas pitate šta bih želela, to bi se odnosilo na sve. Volela bih da ljudi razmisle o sebi i o svom životu”, rekla je Jadranka za u jednom od poslednjih intervjua koje je dala.

Tada je otkrila i da su je svi zaboravili, a da muziku i dalje sanja.

“Ne mogu se setiti ko mi je dolazio u poslednje vreme. Nema više mene. To je to, nemam ni glasa. Ne mogu više, bolest mi je uzela sve. Ne mogu više da sviram, ali često sanjam muziku. Živim ceo život s njom i kao da imam koncerte dok spavam. Još mogu da je osetim, još mogu da je čujem”, pričala je ova diva tragične sudbine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Izvor: stil.kurir.rs


Sponsored ads: