OPSEDNUT PROSTITUTKAMA, FRIZURU PLAĆA 20.000 $, ŽIVI U NAJLEPŠOJ PALATI IKAD: 10 šokantnih stvari o NAJBAHATIJEM SULTANU

10 nepoznatih stvari o Sultanu od Bruneja ostaviće vas bez daha, živi život koji ne postoji ni na filmu!

Hasanal Bolkiah ibni Omar Ali Sajfudijen III, poznatiji kao Sultan od Bruneja, svojim ponašanjem privlači pažnju gde god se pojavi. Važži za čovek koji živi u potpunom neskladu sa surovim zakonom koji je sam nametnuo svom narodu. Vrednost njegovog bogatstva procenjuje se na oko 35 milijardi evra, te nosi titulu i najbogatijeg vladara na svetu. Ima ukupno 12-oro dece, a svoj raskošan način života preneo je i na sinove, koji ni u čemu ne zaostaju za ocem.

Drama, bizarnost, skandal i bahatost – sve ćete to naći ako zavirite u život elite Bruneja, a mi vam donosimo 10 najzanimljivijih činjenica o sultanu te zemlje, koje će vas ostaviti bez tekst!

Sultan od Bruneja
foto: Roslan RAHMAN / AFP / Profimedia

1. Ime od 75 karaktera

Ništa vezano sa Sultan od Bruneja nije obično, pa tako ni ime. Naime, ono sadrži 75 slova i glasi ovako: Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah ibni Al-Marhum Sultan Haji Omar ‘Ali Saifuddien Sa’adul Khairi Waddien, Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam.

2. Ima sopstveni muzej

Koliko je popularan, govori činjenica da ima svoj sopstveni muzej, u kome se čuvaju njegove stvari kako nikada ne bi bio zaboravljen, ali I stvari iz državnog uređenja, kao i namještaj iz palate.

3. Slika u svakom restoranu

Portret njegovog visočansta se nalazi u svakom restoranu, novinama, a lice mu se pojavi bar jednom u toku dana na nacionalnim televizijama. Iako je zastupljen u medijima, retko su prilike kada ga narod može videti u javnosti.

Sultan od Bruneja
foto: Profimedia

4. Uvek nosi crno

Sultan obično nosi crna odela, osim u posebnim prilikama kada su slavlja. Za posebne prilike oblači neke od svojih najskupljih odevnih kombinacija, te nijedno njegovo pojavljivanje ne prođe bez mnoštvo komentara o odabiru stajlinga.

5. Obožava da igra polo

Ljubav prema konjima je ogromna, te poseduje 200 polo ponija. Međutim, i uvozi argentinske ponije kako bi igrao protiv njih. Štale gde su ove životinje smeštene su klimatizaciju, a konji jedu samo najbolju hranu.

6. 50. rođendan

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Kao rođendanski poklon za svoj 50. rođendan, izgradio je veliki stadion i platio Majkl Džeksonu 17 miliona dolara da mu održi koncert. Prema Ginisovim rekordima, sultan drži rekord za najbogatijeg vladara 1993. godine, a danas je treći na listi. Za svoju frizuru svaki put kada se šiša i sređuje izdvaja 20.000 dolara.

Sultan od Bruneja
foto: Profimedia

7. Sultanove žene i opsednutos prostitutkama

Iako je imao mnogo žena, u njegovom životu su se izdvojile tri. Prva žena Anak Saleha mu je ujedno i rođaka. Oženio ju je sa 19 godina, sa njoim ima dva sina i četiri kćerke. Druga žena mu je po zanimanju bila stjuardesa, a upoznao ju je kao deo posade aviona koji je postao državno vlasništvo. Treća je radila kao konobarica na zabavama, koje i danas vrlo često organizuje, a sa njom se venčao 2005. godine, iako je mlađa više od tri decenije. Iz ova tri braka sultan ima pet sinova, sedam ćerki i deset unuka.

Bio je opsednut ženama i prostitutkama. Čak je imao i sopstveni harem sa 40 žena.

8. Imovina vladara

Palata u kojoj sultan boravi, Istana Nurul je najimpresivnija građevina ako ne i na celom ostrvu Borneo. To je centralno mesto svih dešavanja. Prostire se na 200.000 kvadratnih metara. Ima klimatizovane štale za 200 konja, 55 bazena, 1788 spavaćih soba, 257 kupatila, 564 lustera, 51.000 sijalica, 44 stepeništa I 18 lifotova. Sultan poseduje na stotine automobila, od kojih su oko 20 Lamborginija, 160 Porsea, 130 Rolls Royceva, 360 Ferarija, 170 Jaguara, 180 BMW-a, 360 Bentlija i 530 Mercedesa.

U džamiju koja se nalazi u sklopu palate može da stane 1500 ljudi. Sultan je jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, a 90% prihoda bogatstva dolazi od nafte.

Sultan od Bruneja
foto: Profimedia

9. Brunejski novac

Na bukvalno svakoj novčanici ove zemlje nalazi se sultan! Asolutno na svakoj! Najveći poen novčanice je od 10.000 dolara, što je oko 8.000 američkih dolara, što je ujedno i najveća novčanica na svetu.

10. Mlađi brat

Mlađi sultanov brat iskoristio je položaj i imovinu vladara da ispuni sve svoje želje i prohteve, pa tako troši ogromne količine novca i zlata na provode, žene i zabave.

Brat ga je uključio i u družave poslove, te je 10 godina obavljao funkciju ministra finansija. Ali, na poziciji se nije proslavio, jer je bahatim trošenjem novca oštetio i bužet države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Izvor: stil kurir


Sponsored ads: