Policajac upao u kuću zbog dojave o remećenju mira: “Otac i sin ga istukli”

Otac i sin su policajca rukama hvatali za vrat, ruke i odoru, a nakon što je rekao da prestanu, nastavili su uz još jači intenzitet napada. Otac je u kući posjedovao i ilegalno oružje i streljivo

Otac i sin proglašeni su krivima i osuđeni jer su u obiteljskoj kući policajca srušili na pod te mu otkinuli natpis ‘policija’ sa službene odore.

Prema presudi, sve se dogodilo u lipnju oko 22 sata u obiteljskoj kući u mjestu u okolici Nove Gradiške. Dvojica policajaca su stigli te noći u njihovu kuću zbog dojave susjeda da remete javni red i mir, piše Danica.hr.

“Nakon što je policijski službenik došao u njihovu obiteljsku kuću, otac (67) i sin (38) prišli su mu i rukama ga počeli hvatati za vrat, ruke i odoru, a nakon što je izdao upozorenje da prestanu s takvim ponašanjem, nastavili su uz još jači intenzitet napada.

Poderali natpis “policija”

Uslijed toga su svi zajedno pali na tlo, kojom prilikom je sin (38) policijskom službeniku poderao službenu odoru u vidu otkidanja natpisa “policija”, nakon čega ih je policajac uz pomoć kolege primjenom sredstava prisile uspio svladati”, navodi se u presudi.

Time su otac i sin počinili kazneno djelo napada na službenu osobu, a prvooptuženi otac i kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanja oružja jer su mu u kući našli nelegalnu pušku s dosta streljiva.

Otac je dobio deset mjeseci uvjetnog zatvora, a sin šest mjeseci uvjetno. Presuda donesena ovih dana je nepravomoćna i otac i sin se na nju mogu žaliti, piše Danica.hr.

Scroll to Top