Ponekad vam život oduzima one koji volite da bi vam dao one koje trebate

Jedna stvar koje se najviše plašimo je da izgubimo one koje volimo, ali to je ponekad ono što nam treba.

Želimo što duže zadržati ljude, mjesta, uspomene. Želimo ih zauvijek zadržati u svom životu. Trudimo se da ih ne izgubimo. Plašimo se promjena jer volimo ono na šta smo navikli. Ali stvarnost je takva da ništa na ovom svijetu ne ostaje konstantno.

Zemlja se kreće. Život ide dalje i moramo biti u korak s njim. Nešto se završi – ponekad vašom krivicom, ali ponekad i izvan vaše kontrole. U svakom slučaju, morate to prihvatiti. Svemir ima najbolje planove za vas. Vjerovatno ste to čuli mnogo puta – možda vam život nešto uzima, jer vam to više ne čini život boljim. 

Ponekad vam život oduzima ono što volite da bi vam dao ono što trebate. Ako je neka veza pred kolapsom, možda je vrijeme da se prekine. Možda vas ova osoba natjera da sumnjate u sebe i svoju sposobnost da volite. Možda vam Svemir želi pomoći da idete u drugom smjeru, jer zaslužujete više ili bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

To što vi mislite da je dobro za vas, ne mora nužno biti dobro. Možda bi vas ova veza trebala naučiti dobru lekciju, ali ne bi trebala ostati zauvijek. Ne tugujte za svim što izgubite, jer mnoge stvari koje izgubite su zapravo pokazatelj da ćete mnogo više dobiti.

Ono što bi trebalo ostati u vašem životu, ostaće. Ljudi koji žele biti dio vaše priče pronaći će svoje mjesto u njoj. Da, ponekad se zapitate zašto vam život oduzima onoga koga volite. Odogovor možda nikada nećete saznati, a možda će vam budućnost pokazati da je baš tako trebalo biti da biste kasnije bili srećni. Šta god da se desi recite “Ko zna zašto je to dobro”. Pomirite se sa svim što se dešava i prihvatite sve što dolazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Izvor: pult24.info


Sponsored ads: