Profesor poredao učenike kako bi dokazao da bik nikada neće napasti prvi, evo šta se dogodilo

Da li biste stajali u ringu za bikove? Učitelj postrojava učenike da pokaže kako će zvijeri jednostavno trčati oko njih ako se ne osjeća ugroženo.

Ako se suočite s bikom koji juri prema vama, vrlo malo ljudi bi pomislilo da bi najbolja reakcija bila ne učiniti apsolutno ništa.

Ipak, kao što pokazuje ova neobična demonstracija u učionici, bikovi će napadati ljude samo ako su isprovocirani.

UNIVERZITETSKI profesor izazvao je svoje studente da stoje nepomično dok je bik koji je jurio pušten samo nekoliko metara dalje kako bi dokazao da životinje imaju neopravdanu reputaciju zbog nasilja.

Učitelj postrojio je svoje učenike u redove u areni za bikove prije nego što je pustio životinju. Dok mladog bika puštaju u ograđeni prostor, mladi nervozno čekaju da vide šta će se dalje dogoditi.

Životinja trči okolo i između učenika u pokušaju da pronađe izlaz iz ringa.

Ni u jednom trenutku ne pokazuje agresivno ponašanje, pa čak i skreće kako bi bio siguran da nikoga ne udari.

Učitelj se može čuti kako izvikuje instrukcije kao što su: ‘Ostanite mirni svi… ne mičite se.’

Isječak prikazuje životinju kako se uvlači i izlazi iz redova ljudi, jurišajući s jedne strane ringa na drugu više puta.

Biste li se dobrovoljno prijavili za ovaj test? Profesor tvrdi da bikovi neće napadati ako nisu isprovocirani. Međutim, na kraju se pokazalo da je profesor u pravu u svojoj hipotezi da zvijer ne bi napala ako joj ne prijeti.

Uvjerite se i sami kako je to izgledalo u videu ispod.

Molimo, PODIJELITE ovo sa prijateljima i porodicom.

Scroll to Top