Psihoterapeut Litvak ženama: Ako ovako postupite, muž će vas obožavati!

Primer iz ordinacije najpoznatijeg ruskog doktora Mihaila Litvaka, otvoriće vam oči

“Kada me pitaju kako bih hteo da se moja žena ophodi prema meni, ja uvek kažem “kao stara seljanka prema svojoj kravi”“, priča ruski psihoterapeut Mihail Litvak za sajt Econet.ru.

“Naime, ako krava daje manje mleka, seljanka je nikad neće grditi ili tući, ona će pokušati da otkrije u čemu je problem. Tako savetujem sve žene da se ponašaju prema svojim muževima.

Uzmimo primer jedne moje pacijentkinje: Ona je imala problem jer je muž svaki dan dolazio kući sve kasnije i kasnije s posla. Ona je prirodno pomislila da je u pitanju druga žena.

Počela je da ga kritikuje, da pravi scene i td. Došla je kod mene u suzama pokušavajući da nađe rešenje za spas svog braka.

Posavetovao sam je da, kada joj muž dođe sa posla, pritrči mu i jako ga zagrli. Kaže mu da se zabrinula što ga dugo nije bilo umesto da ga odmah bombarduje pitanjima gde je bio, sa kim je bio i td…

Kada muž oseti blagu zabrinutost, objasniće supruzi sve što je zanima. Moja pacijentkinja me poslušala i desilo se sledeće:

Suprug je svaki dan dolazi odmah posle posla pravo kući. Odnosi u braku su im se znatno popravili.

Tretirajte druge kako želite da tretiraju vas i ništa se loše neće desiti!

Međutim, ovaj savet nije namenjen muškarcima. Oni ovakvim ponašanjem mogu samo da rasrde ženu, a osim toga oni su mnogo ljubomorniji i ne mogu da se kontrolištu u toj meri u kojoj žena može.”

Izvor: stil kurir