RUČICA KAO NOVČIĆ Na rođenju je bila teška samo 340 grama, roditelji su mislili da NEĆE PREŽIVETI, a vidite je sada (FOTO)

Fotografija ručice Izabele Evans snimljena je ubrzo nakon njenog rođenja u junu 2019. Tada nije bila veća od novčića od pet centi.

Majku Kim Braun iz Bišops Kliva, u Velikoj Britaniji, morali su da porode carskim rezom u dvadeset četvrtoj nedelji trudnoće, zato što je patila od preeklampsije, veoma opasnog rasta krvnog pritiska u trudnoći.

Prevremeno rođena devojčica bila je teška samo 340 grama, a lekari su šanse za njeno preživljavanje procenili na pet odsto.

 *FOTO: PROFIMEDIA

Izabela je ležala dve nedelje u inkubatoru kad su lekari najzad dozvolili majci i ocu Rajanu Evansu da je nežno pomiluju. Međutim, usledio je novi šok: utvrđeno je da ima perforaciju u gastro-intestinalnom traktu i morali su da je operišu.

 *FOTO: PROFIMEDIA

– Bilo je toliko trenutaka u kojima smo mogli da je izgubimo. Pravo je čudo što je i dalje s nama – kaže Kim.

 *FOTO: PROFIMEDIA

Ali operacija je dobro prošla, a uspešno je prebrodila i lasersku operaciju očiju. Izabela je polako dobijala na težini, a neposredno pred Božić, posle šest meseci u bolnici, Kim i Rajan su ćerkicu najzad odveli kući.

 *FOTO: PROFIMEDIA

Roditeljima je trebalo izvesno vreme da se opuste. Danonoćno su bdeli nad Izabelom, sve dok najzad nisu stekli određenu rutinu.

 *FOTO: PROFIMEDIA

Za njih je pravo čudo što je živa. Devojčica sa šakom kao u lutke odlično napreduje i danas ima nešto više od šest kiograma, što je normalna za taj uzrast.

– Počela je da puzi i uporno pokušava da se podigne. Svima se osmehuje i ima odličan apetit – kaže mama Kim.

(Izvor: blic.rs)