SRBI SU MU LJUBILI CIPELE, ON JE DROGU KRIO U GAĆAMA, DOK JE ZA NOĆ GUBIO 50.000 EVRA: Evo zašto je pevač PROMENIO VERU

Privatni život Sinana Sakića je za film, a o njemu ovo morate da znate

Sinan Sakić je imao samo 62 godine kada je preminuo nakon godinu dana borbe za zdravlje kada je ustanovljeno da mu je potrebna transplantacija jetre. Mnogi bi rekli kako je poročan život stigao na naplatu.

Sinan je rado citirao stihove svoje pesme “od kako sam se rodio, sreće nisam imao”, ali to nije bilo uvek tako. Oni koji su došli na Tašmajdan, na njegov poslednji koncet mogu da posvedoče da ne može biti nesrećan onaj kojeg tolika masa ljudi voli.

Pričalo se da je Sinan Sakić svaku svoju pesmu osećao 100%. Plakao je u studiju dok je snimao pesmu “Oče moj”, pričao je pevač posle novinaraima. Uvek je isticao da je za njega je mnogo emotivna, teška i bolna, jer mu je otac umro vrlo mlad. Zbog toga ju je retko izvodio na koncertima.

Sinan Sakić
foto: ATA Images

Početkom milenijuma, nije nastupao jer je imao udes koji je jedva preživeo kada ga je vozio menadžer Nikola Idžan. Po oporavku 2003. godine, vratio se na scenu, sa novim pesama, te je uspešno nastavio sa radom. Album “Emotivac” izdao je 2005. godine. Nove pesme su tada posatli veliki hitovi, a samo neki od njih su: “Lepa do bola”, “Umreću s osmehom”, “Mene kući niko ne čeka” . Usledili su i albumi “To je život moj” koji je izdao 2009, “Šalu na stranu” 2011, kao i “Brate” 2012. godine.

Dve godine posle, odnosno 2014. godine, izdao je posljednji album (do oktobra 2017. godine) pod nazivom “Jedina”.

Ostao je upamćen i po čuvenim koncertima na Tašmajdanu, koji su prerasli u tradicionalne nastupe. Posljednji je bio u junu 2017. godine, a za njega su svi tražili kartu više. Baš tokom njega jedan obožavalac se popeo na binu, i počeo da ljubi Sinanove cipele što govori o tome koliko ga je publika zapravo voli.

Kroz svoju dugogodišnju karijeru Sinan Sakić stekao je prijatelje, za koje je govorio, da su oni za celi život, a potom se kleo da više nikada ne želi da ih vidi. Sa pevačom Miletom Kitićem, Sinan je bio kao brat, nastupali su zajedno sa Južnim vetrom, a posle su se posvađali. Sedam godina nisu razgovarali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Sinan Sakić
foto: Kurir / Dragana Udovičić

Bio uvređen što sa svojom suprugom Sabinom nije mogao ući na jedan after parti koji je Mile organizovao. Kitić je posle pojašnjavao da je reč o velikom nesporazumu, ali se pevači nisu pomirili.

Privatni život za filmsko platno

Sinanova supruga zove se Sabina. Venčali su se 29. juna 1981. godine. Bila mu je bezrezervna podrška i u najlepšim, i u najtužnijim trenucima. Posvetio joj je i pesmu, a govori o ljubavi koju prema njoj oseća. Sinan i Sabina dobili su četvoro dece, tri sina i kćerku.

Zašto je promenio veru?

Iako rođen kao musliman, jedan od prvih koji je pronašao svoj duhovni mir i tu u budizmu bio je folk pevač Sinan Sakić. U Indiju je često odlazio sa suprugom Sabinom, što zbog kćerke koja je tamo studirala, što zbog želje da uživaju u njihovom načinu života. Sinan i Sabina su u Indiji upoznali i duhovnog vođu Sai Babu, te su boravili u njegovom hramu. Meditacije su ih kaže opuštale i smirivale.

Sakići su prvi put otišli u Indiju 1996. godine, kada je njihov sin Alen imao teške opekotine. Tvrdili su da im je upravo indijski duhovni vođa mnogo pomogao kod ovog problema. Neretko je naglašavao da mu je budizam bio veoma zainteresovao.

Sinan Sakić
foto: Printscreen/youtube/Sinan Sakic

Život pun poroka

Nije tajna da je Sinan Sakić bio sklon raznim porocima. Javno je priznao više puta da je preterano konzumirao alkohol, najčešće viski, da mu ni droga nije strana, ali i da je znao za noć da prokocka i po 50.000 evra.

Zbog narkotika je imao problema sa zakonom. Policija je kod Sakića pronašla kokain i to u donjem vešu, na graničnom prelazu Trbušnica. Bez obzira na sve probleme, publika ga je i dalje obožavala.

U oktobru 2017. godine zbog pogoršanja zdravstvenog stanja je smešten na lečenje u Klinički centar u Tuzlu na odeljenju za intenzivnu negu, jer je bolovao od jetrene encefalopatije. U maju 2018. godine trebao je da obavi transplantaciju jetre na klinici u Padovi u Italiji, međutim stanje mu se iznenada pogoršalo, te je 1. juna 2018. godine preminuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

(Stil/Biografija.org)


Sponsored ads: