Transformacija je dio našeg postojanja : 5 Lekcija koje možete naučiti od drveta

Ralph Waldo Emerson je rekoa : ” Usvojite ritam prirode:njezina tajna je strpljenje.”Bilo bi dobro za nas ako bismo uzeli vremena da obratimo pažnju na jednostavne lekcije koje jedno stablo može ponuditi.Možemo toliko naučiti od načina na koji reaguje, prilagođava se i kreće dalje.Gotovo svaki njegov dio može biti povezan s našom ljudskom prirodom, a mi možemo postati veći kad dopustimo elementima koji nadahnjuju svijet da nas vode kroz ovaj životni put.

1.Promjena je neizbježna

Svaka sezona donosi mistične komponente.Proljeće i ljeto nas vraćaju na otvoreno, osjećajući nadu i osvježenje.Jesen ponovo vraća djecu u kuću sa piju tolki kakao.Zima nas prisiljava da krenemo iznova u vezu sa našim emocijama.Svako godišnje doba ima svoje čari.Odolijevamo promjeni.Živimo kroz cikluse, uspone i padove i beskrajan niz vožnji na rolerkosteru.Transformacija je dio našeg postojanja.Rijeke teku bez obzira na kišu ili sunce.Dvreće je otporno.Ono se njiše na vjetru, nosi se sa olujama i nastavlja cvatiti u svom okruženju.

2.Čak i najsnažnije drveće može pasti

Ako se drvo koje je staro stotinama godina može prevrnuti, korijenje i sve, šta vas tjera da mislite da ste nepobjedivi? Znatiželja je jedna stvar nemoguća i nepobjediva u prirodi.Naša percepcija snage i izdržljivosti ponekad je previše smiješna.Nismo cementni stub.Duboko smo ukorijenjeni u naša uvjerenja .Međutim, ne moramo ostati postojani.Možete odabrati da kažete ”ne” kada stvari postanu teške.Možete zatražiti pomoć kada vam je potrebna.Niste ovdje da nešto dokazujete drugima nego svojoj duši.Ranjivost nije slabost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

3.Nemojte tražiti odobrenje

Stablo ne traži od drugih stabala prostor ili vrijeme  da padne.Samo to uradi.Kada je vrijeme da puste, samo to učine.To je dio života.Ne možete očekivati da će iko razumjeti vaša iskušenja i nevolje.Nemojte se sramiti da plačete.Suze su samo voda, a cvijeće, drveće i voće ne mogu rasti bez vode.Ali mora postojati i sunčeva svjetlost.Ranjeno srce će ozdraviti vremenom, a kada ozdravi, memorija i ljubav naših izgubljenihsu zapečaćeni unutar nas kako bi nas utješili.

4.Sve je sezonsko

Živite u svakoj sezoni koja prolazi, udišite zrak, pijte piće, okusite voće, i povucite se sa položaja da utičete na zemlju.

5.Sve ima svoje savršeno vrijeme

Svaki list an stablu zna kada treba otpasti.Svako sjeme koje pada u zemlju ima vezu sa zemljom da raste.Nema slučajnosti u životu.Možete to nazvati božanskom intervencijom, sinhronicitetom ili sudbinom.Postoji nešto veće vani , nešto što nas pokreće.Svemir uvijek radi u našoj naklonosti.Okoliš zna tajne dopuštanja i prihvatanja.Vi ste stvoritelj vašeg života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.oazaznanja.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.


Sponsored ads: