U dnevniku svoga sina pročitala je nešto strašno i odlučila ga prijaviti policiji

Ova majka učinila je nezamislivo: prijavila je sina policiji nakon što je u njegovom dnevniku pročitala nešto strašno.

Nichole Schubert čistila je svoj dom 2019. kada je naišla na dnevnik svog 17-godišnjeg sina u kojem je napisao kako planira ubiti nju, a zatim napasti njegovu srednju školu u Washingtonu.

Majka je bila šokirana

“Bilo je jednostavno srceparajuće. Nisam željela znati detalje”, rekla je Nichole.

Tada je donijela tešku odluku: prijavila je svog sina policiji. Učinila je to jer je bilo mnogo učenika koje je poznavala i nije željela da budu ozlijeđeni.

“To je moje dijete, ja sam ga rodila. Jako boli. Još uvijek boli.” Još je rekla: “U tom trenutku nije se radilo samo o njemu i meni. Radilo se o cijeloj školi – stotine ljudi, stotine djece.”

“Vjerujem da sam spasila živote”

Ova majka smatra da je učinila pravu stvar za svoga sina.

“Vjerujem da sam spasila živote. Ako postoji mogućnost da se spasi čak i jedan – jedna osoba, jedno dijete – mislim da se isplati”, rekla je Nichole.

Njezin sin je uhićen i izjasnio se krivim za kazneno djelo prijetnje bombaškim napadom. Prošao je mentalnu procjenu te završio program rehabilitacije i društveno koristan rad.

Zbog porasta masovnih pucnjava, Nichole se nada da će drugi roditelji učiniti isto što i ona.

Roditeljima upućuje još nekoliko mudrih riječi: “Očito je da ne možemo cijelo vrijeme kontrolirati postupke svoje djece. Tko može? Ali postoje znakovi da nešto nije u redu – zašto se ponaša čudno? Zašto? Zašto je takav prema sebi?”

Ono što je učinila za svog sina i zajednicu je za svaku pohvalu. Pobrinula se da njezin sin ne ostvari svoje zle planove. On sada radi i želi ići na fakultet, a od uhićenja više nije imao problema s policijom.

Nichole još potiče roditelje da se mole Bogu: “Samo se molite da im Bog pomogne da donesu prave odluke u životu.”

Izvor: novizivot

Scroll to Top