VLADETA JEROTIĆ OBJASNIO KAKO TREBA ZAPOČETI MOLITVU I ZAŠTO JE TO VAŽNO: Za ovo treba da se molimo, to je najveći dar!

Sponsored ads:

Vladeta Jerotić definisao je kako bi trebalo započeti molitvu i šta je njen najveći dar!

Karl Jung je tvrdio, da je čoveku urođena potreba da veruje, da pripada i prepusti se osećaju pripadnosti celini većoj i značajnijoj od njega samog. Iz vere nastaje jedan divan jedinstven kod koji je ugrađen u sve nas, a to je molitva.

Ona je savršeni vid komunikacije koji nam omogućava da se izdignemo na viši nivo postojanja, pomolimo se za svoje želje, potrebe, duševno stanje, ali i način na kojim se povezujemo sa uzvišenim, sa Božanskom energijom.

Profesor i psihijatar Vladeta Jerotić često je isticao značaj molitve za duševno zdravlje i mentalno stanje. Govorio je da čestim izgovaranjem molitve vežbamo memoriju, ali i negujemo i čistimo svoju dušu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Kako se treba moliti prema Vladeti Jerotiću:

“Molitva počinje zahvalnošću. Molimo se za mogućnost da volimo, ne da budemo voljeni. Divno je biti voljen, ali je mogućnost da volimo u srži našeg bića, a srži doživljaja Boga, to je Dar.”

Profesor napominje da svaku molitvu započinjemo sa zahvalnošću, a poznato je da kada smo zahvalni za ono što imamo, možemo dobiti više dobrog nego kada se prvobitno fokusiramo isključivo na ono što nam nedostaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Izvor: stil.kurir.rs


Sponsored ads: