ZAŠTO SRPKINJE POSLE 50. GODINE DELUJU STARO: Pretvaraju se u babe zbog sledećih 5 stvari – NIKAKO TO NE DOZVOLITE SEBI

Da li ste primetili kod svojih stariji dama u porodici da kada pređu 50-tu, kao da se desi velika promena u njihovom izgledu? Ali, razlog tome nisu godine!

Srpkinje važe za jedne od najlepših žena na svetu, a pripadnice mlađe populacije sve više brine o svom izgledu i adekvatnoj nezi. Međutim, većina žena kod nas, kada pređu pedesetu, vrlo često se pretvore u staricu i to bez ikakvog opravdanog razloga. Živeću u strahu od toga šta će okolina reči i suočavajući se sa raznim predrasudama biraju da sputaju svoju šarmantnost i harizmu. A kao najčešći razlog za to navode – nedostatak novca!

Zrela žena, Žena, DEVOJK
foto: Shutterstock

Gotovo uvek možete čudi neku damu kako komentariše da bi sjajno izgledala, ali ne može, jer nema dovoljno finansija. Ali, nisu ni svesne da im sa svež i mladolik izgled uopšte ne treba mnogo novca, već da iskorene sledećih pet stvari:

1. STAV PREMA ŽIVOTU

Ako je žena uvek nezadovoljna svime oko sebe, ako stalno nešto gunđa, ne zanima je ništa osim ogovaranja i gledanja rijaliti programa ili serija, ona ne može da izgleda mlado i sveže. Mladolik izgled ne dolazi spolja, to je stvar psihe!

Žena, Starija žena, Baka
foto: Shutterstock

2. KRATKA KOSA

Neko je ženama u Srbiji davno rekao da je sramota da nakon pedesete ima dugu kosu, pa se sada sve šišaju “na mušku” frizuru bez imalo stila. Parola je: “Ovako mi je lakše!”

Šta ti je lakše? Ne možeš da se farbaš, da ideš kod frizera? Ako sada, kada su ti deca odrasla, kada si finansijski stabilna, nemaš para za dobrog frizera, kad ćeš imati?! Ako ne želite da izgledate kao stara žena, dobro razmotrite kod kojeg frizera se šišate!

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

baka, starija žena, kuhinja, žena u kuhinji
foto: Shutterstock

3. GOJAZNOST

Višak kilograma čini ženu veoma starom. Nakon pedesete, ženama je mnogo teško da ostanu vitke. Metabolizam se usporava usled promene hormona, menopauze i td. Ako nastavite da jedete kao da ste u tridesetim, kilogrami će se gomilati. Da biste ovo izbegle, razmotrite nove načine ishrane, ali i vežbanja.

Upišite se u teretanu, počnite da trčite – kalorije moraju da se troše, krv mora da struji ubrzano vašim venama.

selo, baka u selu, baka
foto: Shutterstock

4. NAČIN OBLAČENJA

Trendovi nisu samo za mlade žene. Ako želite da izgledate mladoliko pažljivo birajte šta nosite. Sada verovatno imate posao, karijeru, stoga kupite sebi odgovarajuću odeću. Izaberite modni trend koji vama najviše odgovara i sledite ga. Tako ćete lepo izgledati i biti moderne.

5. ŽRTVOVANJE

Ova osobina je svojstvena mnogim ženama u Srbiji. Ovde se smatra normom da žena, ako je majka, sebi uskraćuje sve, kako bi njeno dete, pa i muž imali dovoljno!

starija žena, baka, žena
foto: Shutterstock

Naravno, ne treba sve trošiti na sebe, a porodicu zanemarivati. Ali ipak razmislite o tome da, kada avion pada, stjuardesa prvo sebe zaštiti kako bi pomogla drugima.

Mnoge žene u Srbiji ceo život “vuku na grbači” čak i odraslu decu, a potom i unuke, dok sebe večno stavljaju na poslednje mesto. Ako je deci zaista potrebna pomoć, sasvim je normalno da ćete im pomoći. Ali, bolje je da na vreme naučite decu kako da vode računa o sebi i da im isto pokažete na ličnom primeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Izvor: stil kurir


Sponsored ads: