Želela sam da promenim svet, ali je svet promenio mene

Nekako svi mi sanjamo za boljim sutra i toliko se trudimo da promenimo sve oko nas u nadi da ćemo tada imati ono što poželimo, da ćemo tada biti uspešni, srećni, zdravi i voljeni.Da li je moguće da mi ovako mali, promenimo svet?

Mnogo toga proizilazi iz nas, mnogo puta, tj. u većini slučajeva za sve što se dešava mi smo krivi. Ma kakav god ishod bio mi smo ti koji ga biramo.

Čovekova želja za promenom je abnormalna i čovek konstanto teži ka boljem radnom mestu, boljim rezultatom, boljoj poziciji u društvu… i tako unedogled. Tražimo nešto spoljašnje, što bi definisalo nas i tako mislimo da će se nešto promeniti.

Kada se previše trudite da promenite neke stvari, vi ostajete u zatvorenom krugu i veoma je teško izaći iz njega. Ovu rečenicu sada mnogi govore: “Promena počinje od vas.” Ne trudite se da promenite prijatelja, nego vaš stav prema njemu.

Želela sam dugo da promenim svet, ali je svet promenio mene. Toliko toga sam učila, shvatala, menjala…ali svet je bio taj koji je prvo promenio mene, pa tek onda ja njega.

Autor: Jovana Topić (instagram) / Oaza Znanja

Scroll to Top